23 Temmuz 2024

Su Sorunu Tarih Oluyor

  • PDF

Geçmişten günümüze hep içme suyu sorunu yaşana Akkuş İlçesi'nin geçen yıldan bugüne yapılan çalışmalarla su sorununa neşter vurularak kökten çözümü sağlandı.

 

Çalışmalara ilk olarak geçen yıl Temmuz ayında başlandı ve OSKİ Genel Müdürlüğü ve Akkuş Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla Kepekli Deresi'nden arıtma tesisine su alındı.

 

Yapılan bu çalışmayla Akkuş İlçesi'nin uzun vadede su sorunu çözülürken çalışmalar bununla da sınırlı kalmadı. OSKİ Genel Müdürlüğü Karaçal Mahallesi Çekiçoba Mevki'inden arıtma tesisine su alınan su alma yapısının yanına bir yenisinin daha yapımına başlayarak su sorunu kökten çözdü.

 

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci çalışma yapılan alana giderek incelemelerde bulundu. Başkan Demirci burada yaptığı açıklamada, "İlk defa geçen yıl OSKİ ile yaptığımız ortak çalışma ile Akkuş'un su sorunun neşter vurulmaya başlandı. Çalışmalar bununla da sınırlı kalmayarak OSKİ Genel Müdürlüğü yeni bir çalışma daha başlatarak ikinci bir su alma yapısını yapmaya başladı. Yapılan bu çalışmayla Akkuş İlçe Merkezi'nde su sorunu tarih olmuş oldu" diye konuştu.

 

Suyun hayat olduğunu ve Akkuş İlçe Merkezi'nde artık su sorunun kalmadığını ifade eden Başkan Demirci, "Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a ve OSKİ Genel Müdürümüz Fatih Yürük ile tüm çalışanlara Akkuş halkı olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde