23 Temmuz 2024

ZAMANA KARŞI “MOBİL İMZA”…

  • PDF

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülen EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde devreye alındı. Bu uygulama ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nde elektronik ortamda ıslak imza atmış gibi işlem yapabilmeyi sağlayan Mobil İmza kullanılmaya başlandı.

EMEK, ZAMAN VE KIRTASİYEDE TASARRUF SAĞLIYOR…

EBYS ile Büyükşehir Belediyesi’nin gerek iç birimleri arasında, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sürdürülen yazışmaların bilgisayar ortamında yapılmasının sağlandığı belirtilirken; yazışmaların standartlaşması, sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi ve yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesinin amaçlandığı açıklandı.

ISLAK İMZA YERİNE GEÇİYOR…

Mobil İmza ile 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre elle atılan imza ile eşdeğer sayılan elektronik imzayı cep telefonu ile atılabilme imkânı sağlanıyor. Bu uygulama ile personelin arazide olması durumunda bile tüm resmi yazışmaların zaman ve mekândan bağımsız olarak hızlı ve güvenli bir şekilde imzalanarak gerek iş ve işlemlerin çabuklaştırılması, gerekse vatandaşların taleplerinin daha hızlı bir şekilde cevaplandırılarak, evrak imzalamada oluşabilecek gecikmelerin en aza indirilmesi hedefleniyor. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde