23 Temmuz 2024

OSKİ İŞ GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİYOR

  • PDF

OSKİ Genel Müdürlüğü, atık su terfi merkezlerinde, işçi sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunda önlemlerini alarak, personellerinin iş ortamını Avrupa standartlarının gerektirdiği şartlara ulaştırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda yeni teknik ekipmanlar alan OSKİ, personellerini konu hakkında eğitiyor.

Yer altında ve kapalı bir yerde olmasından dolayı metan gazı ve insan sağlığını tehlikeye düşüren birçok kimyasal gaz oluşturan atık su terfi merkezi depoları kentlerin muhtelif yerlerinde kanalizasyon atık sularını bir merkezde toplayıp dağıtımını sağlıyor. OSKİ Genel Müdürlüğü ilkel metotlar yerine artık son teknoloji hava besleme sistemi ile çalışanlara temiz hava sağlayan, taşınabilir dedektörlerle metan, sülfür ve karbonmonoksit gibi zararlı ve patlayıcı gazların ölçümünü yapabilen, teknik ekipmanla çalışmaya başladı.

OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtmalar Daire Başkanlığı Depolar ve Terfiler Şube Müdürlüğüne bağlı 20 personel, basınçlı tüplerin kullanımı, el tipi gaz detektörlerinin kullanımı, terfi merkezinde çıkabilecek tehlikeli gazlardan korunma yolları ve ilk yardım yöntemleri hakkında gerekli eğitimleri alarak uygulama sahalarında görev almaya başladı.

 OSKİ kurulmadan önce atık su terfi merkezlerinin temizliği ve bakımı gibi rutin kontrolleri yetersiz ve insan sağlığını tehlikeye düşüren ilkel metotlar ile yapıldığını belirten yetkililer, bu konuda birçok ülkede geçmiş yıllarda elim olaylar yaşandığını, tedbirsizlik ve gereken önlemlerin alınmamasından dolayı çalışan işçilerin hayatlarının tehlike altında kaldığını belirttiler.

İŞ KAZALARINA KARŞI AVRUPA STANDARLARINDA TEDBİRLER ALINIYOR…

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, çalışan personellerinin iş ortamı ve can güvenliklerine birinci derecede önem veren bir kurum olduklarını belirterek şu ifadelere yer vererek: “ Ordu’da muhtelif yerlerde kanalizasyon atıklarını bir merkezde toplayıp dağıtımını sağlayan birçok atık su terfi merkezimiz bulunmakta. Bu tesislerin bakım, onarım ve rutin kontrollerini gerçekleştiren görevli personellerimiz, insan sağlığını tehlikeye düşüren kimyasal ve zararlı gazlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizin çeşitli yörelerinde gereken tedbirlerin alınmamasından dolayı atık su terfi merkezlerinde iş kazaları acı sonuçlar doğurmuştu. Bu tip elim olayları yaşatmamak ve personellerimize bilgilendirmek adına hem konu ile ilgili eğitimler veriyoruz, hem de son teknolojik cihazlar ve teknik ekipmanlarla Avrupa standartlarında iş güvenliği ve işçi sağlığı ortamını çalışanlarımıza sağlıyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde