23 Temmuz 2024

YETİMLERLE ORUÇ AÇTI

  • PDF

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Sabancı Çocuk Yuvasında ve Ünye’de bulunan yaklaşık 70 yetim çocuk ile Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İftar Programında Başkan Çamyar “Bu akşam burada paylaştığımız sofra, paylaştığımız bir lokmanın anlamı çok büyük.’’

diyerek sözlerine şu şeklîde devam etti. ‘’Sevgi ve şefkate muhtaç yetim ve kimsesiz çocuklara merhametle davranmak, insanlık ve Müslümanlık görevimizdir. Babasını görmeyen, annesini ise altı yaşında kaybeden Efendimiz şefkat ve merhamet peygamberiydi. Ağlayan bir çocuğu gördüğünde onun sıkıntısını öğrenmeden yoluna devam etmezdi. Uhut da Babası şehit olan Beşir bin Akra’ya “Ben Baban, Aişe Annen, Fatma’da Kardeşin olsun istemezmişsin” demişti…

Yetim çocuklarının başını bekleyen Anneler için peygamberimiz şöyle der…

Cennetin kapısını ilk ben açacağım zaman bir kadının beni geçtiğini görürüm. sen kimsin diye sorduğumda dünyada iken yetimlerimi büyüten Anneyim der. Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde ve Peygamberimizin örnek hayatında kimsesiz ve yoksulların korunup gözetilmesine çok önem vermişlerdir. Yoksul ve Yetimlerimize iyi niyet ve hayır amaçlı uzanan her el kutsaldır. Hadid süresi 11. Ayetinde “Kat kat geri vermesi üzere Allah’a güzel bir borç veren kimdir?” buyuruluyor. Duyarlı olmak, çevremizde yaşanan acı ve ızdıraba seyirci kalmamak zaten yüreğimizde taşıdığımız imanın bir gereğidir.

Ramazan Ayında Katıldığım En Özel İftar Bu Akşamki İftar

Onlar bizim imtihanımız, onlara olan ilgi ve alâkamız, sevgimiz, merhametimiz yüce yaratıcının katında ayrı bir değer bulacaktır. Yetimler, öksüzler, kimsesizler topluma Yüce Allah’ın emanetidir. Öyle olduğu içindir ki, Kur’an pek çok ayetiyle yetimlerin hakkını yememeyi, onlara şefkat ve merhamet göstermeyi emretmiştir. Tüm Samimiyetimle İfade etmeliyim ki Bu Ramazan Ayında Katılmış Olduğum en özel iftar programından bir tanesi bu akşamki iftar programı.’’dedi.

Program Sonrası 70 Çocuğa Çeşitli Hediyeler Taktim eden Başkan Çamyar Çocuklarla Yakından İlgilenerek Onlar ile bir süre sohbet etti. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde