23 Temmuz 2024

FATSALI VATANDAŞLAR DERTLİ !

  • PDF

Fatsa’da vatandaşlar kaldırımların teşhir reyonu görünümünden kurtarılmasını istiyor.

Fatsa’da kaldırımlar ve yollar esnafların işgali altında, yayalar ise çaresiz.

Yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmemesini eleştiren ve bu tablonun üzücü olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yayalar için yapılan kaldırımların biran evvel teşhir reyonu görünümünden kurtarılmasını istiyor.

Bir taraftan esnafın kaldırımlara malzemelerini koyması, diğer taraftan gelişi güzel yollara araçların park edilmesi vatandaşları huzursuz ediyor.

Kaldırımları kullanamayan vatandaşlar, Belediyenin işlem yapmadığı kaldırımlarda yayaların yürümesi mümkün değil. Esnafın işyerlerindeki malzemelerinin kapattığı kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar çareyi caddeyi kullanmakta buluyor.

“Yol da, kaldırım da işyeri olmuş!”

 Fatsa’da esnaflara tanınan bu ayrıcalığın son bulmasını isteyen vatandaşlar, “Esnaflar kaldırım ve yola eşyalarını dizerek, hem yayaların hem de araçların parkına veya geçişini engelliyor. Kaldırım işgalini abartan esnaflar, kaldırımları kendi iş yeriymiş gibi kullanıyor. Yaşanan bu işgallere yetkililer ise sessiz. Biz buradan bu konuda validen yardım istiyoruz. Sayın valimiz gelsin özellikle ana caddeleri görsün. Yaya kaldırımı olmayan sokaklarda yarın çocuklarımıza bir şey olursa bunun sorumlusu kim olacak?” diye tepki gösterdiler.

“Yetkililer trafik kaldırım sorununa çözüm bulsun”

Fatsa’da hemen hemen bütün cadde ve kaldırımların esnaflar tarafından işgal edildiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin kaldırım sorununa çare bulmasını istiyor. “Yıllardır kaldırım sorunu var. Kimse bu soruna çözüm bulmadı. Kaldırımları kullanamıyoruz. Mecburen çoluk çocuğumuzda dahil, caddeleri kullanıyoruz. Yayalar için yapılan kaldırımlar esnafın teşhir reyonu olmuş. Türkiye’nin hiçbir şehrinde böyle bir şey yok. Sadece trafik ekiplerinin uğraşları ile bu sorunlar çözülmez. Diğer yetkililerinde üzerine düşeni yapması gerekmez mi? dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde