23 Temmuz 2024

BU İŞ İNADA BİNDİ

  • PDF

Fatsa’daki En Büyük Pide Yapma Yarışında Pide Boyutu 5 Metreye Ulaştı.

Fatsa’da fırıncılar arasındaki en büyük pide yapma yarışı kızışınca bir fırıncı 83 pide hamurundan oluşan 5 metre uzunluğunda dev ramazan pidesi yaptı.

Türkiye’nin en büyük pidesini imal ettiğini belirten fırıncı ustası Eyüp Filiz, “Fatsa bölgesinde diğer fırıncı arkadaşlarımız büyük pide yapma yarışına girmişler. Ben de o yarışa katılarak onların en büyük 3.45 metre yaptığı pidenin tam 1,55 metre fazlasını, toplamda 5 metre boyunda pide yaparak rekoru ben aldım. 83 ekmek hamurundan yaptım ve amacım Karadeniz Bölgesi’nin en büyük pidesini yapan usta olma unvanını ele almaktı. Bu unvanı ele aldım. Daha büyüğünü yapan olursa ben onunda rekorunu kırmaya hazırım” dedi.

Fırın işletme sahibi Yavuz Kutlu ise, “Bundan önce Türkiye’nin en büyük ekmeğini yapmıştık. Ramazan aylarında her zaman dev pide yaparak müşterilerimize sunduk. Biz 4,5 metre boyutunda önceki senelerde pide yapmıştık ve şimdi rekorumuzu daha geliştirerek 5 metre boyutunda ramazan pidesini yaptık. Diğer fırıncı ustalarımız bizim yaptıklarımızı unutmuşlar ki meydanı boş bulmuşlar. Bizler tekrar rekorun bizde olduğunu hatırlatmak adına bu dev ramazan pidesini yaptık. Hodri meydan diyoruz. Kendimize bu alanda rakip tanımıyoruz. 83 pide hamurundan yapılan Ramazan pidemizin değeri 250 TL. Bu pidemizi satmak için değil de ihtiyaç sahiplerini dağıtacağız. Rekorumuzu kırarlarsa tekrar yeni onların peşini bırakmaz biz daha büyüğünü yaparız” diye konuştu.

Vatandaşlar ise cep telefonlarıyla dev Ramazan pidesini görüntüleyerek sosyal medyada paylaştılar. Fatsa’da fırıncı ustaları daha önce 2.20, 2.80 ve 3.45 metre uzunluğunda pide yapmışlardı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde