23 Temmuz 2024

BİR İLK DAHA HAYATA GEÇİRİLİYOR…

  • PDF

ÇİKOLATA TADINDA BİR PROJE…

Türkiye’de alanında ilk olma özelliği taşıyacak “Çikolata Park Projesi” hayata geçiriliyor. İhalesi gerçekleştirilen proje için kısa bir süre sonra ilk kazma vurulacak. 

53 DÖNÜM ALANDA KURULUYOR…

Gülyalı ilçesinde bulunan yaklaşık 53 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve içerisinde çikolata üretim ve satış merkezlerinden, oyun ve sosyal donatı alanlarına kadar birçok bölümün yer alacağı Çikolata Park Projesi için çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile birlikte bölgedeki fındık satışı ile fındıklı ürün çeşitliliğini artırmanın yanı sıra Ordu’nun turizm ve ekonomik yapısına önemli etkiler yapacak bir cazibe alanı oluşturmayı hedefliyor.

BAŞKAN YILMAZ; “BÖLGE BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Başkan Enver Yılmaz ihalesi yapılan projenin çalışmalarına yakında başlanacağını söylerken, "Bu proje görüntü itibariyle de özellikle çocuklarımızın seveceği 'çok tatlı' bir proje olacak. Proje kapsamında  çikolata üretim ve satış merkezlerinin yanı sıra birçok çeşitte sosyal donatı alanları da yer alacak. Çalışmalar tamamlandığında bölge bir cazibe merkezi haline gelecek. Belki de Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyacak" şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “FONKSİYONLU BİR PROJE”

Başkan Enver Yılmaz yaklaşık maliyeti 8 milyon 362 bin lira olan projede; Arge binası, butik çikolata üretimi ve satışı yapılacak dükkânları, müze binası, restoran ve kafeteryaları içeren kapalı alanların yanı sıra insanların boş vakitlerini geçirebilecekleri çok amaçlı bir kent parkı niteliği taşıyacağını belirtti. Gülyalı ilçesinde Ordu-Giresun Havalimanı’nın yakınında hayata geçirilecek olan projede 150 araçlık otoparkın da yer alacağını ifade eden Başkan Yılmaz; “Proje ile birlikte alanda halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru,  yürüyüş yolları, amfi, gösteri alanları, seyir terasları, geniş yeşil alanları ile kent ortamından uzaklaşıp deniz ve yeşille çevrili bir mekânda çikolata tadında vakit geçirmek isteyenlere hizmet verecek bir park olmasını hedefliyoruz. Çikolata Park’a gelen ziyaretçiler çikolatanın yapım aşamalarını da görebilecek ve kendi çikolatalarını da yapabilecekler” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde