23 Temmuz 2024

İŞ-KUR’DAN İŞVERENLERİ RAHATLATACAK PROGRAM

  • PDF

2 yıldır Ordu’da uygulanan ve büyük rağbet gören “İş Başı Eğitim Programı” ile ilgili gazetemizi ziyareti sırasında bilgi veren bulunan Ordu İŞ-KUR Müdürü İsa Kaymak, en az iki sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin bu teşviklerden yararlanmasını önerdi.

Herhangi bir zaman diliminde elemana ihtiyacı olan işverenlerin İŞ-KUR Fatsa Şubesine başvurarak İş Başı Eğitim Programından yararlanabileceğini belirten Kaymak; “İşverenler başvurdukları tarihten iki gün sonra teşvikten yararlanılabiliyor” dedi.

İş Başı Eğitim Programı, en az iki sigortalı çalışanı olan işverene yanında yetiştirmek üzere stajyer çalışan programdır diyen Kaymak; “ İşverenin yetiştirmek üzere istihdam ettiği kişiye 6 aylık süre için günlük 38 lira 48 kuruş ödeme yapıyoruz. Yani asgari ücretin netini ödüyoruz. İşveren istediği kişiye tecrübe kazandırmak için yanına alıyor ve işi öğretiyor. Bu süreç içerisinde de herhangi bir maliyete katlanmıyor. Çünkü işçinin aylığı iş kur tarafından ödeniyor. Genel sağlık sigortaları iş kur tarafından yapılıyor. 6 ay sonrasında ise işveren açısından istihdam zorunluluğu yok” dedi.

Açıklamalarına devam eden İsa KAYMAK; “ İşveren çalıştıracağı işçiyi kendisi seçebilir. Seçtiği işçiyle birlikte kurumumuza başvurabilir. Bir takım evraklar istiyoruz. Bu belgeler işle birlikte bizlere başvurduğunda bir iki gün içerisinde program başlatılabilir. İşveren elemana ihtiyaç duyduğu herhangi bir zamanda gelip bizlere başvurabilir. En az iki kişi çalışanı olan işveren bu imkandan faydalanabilir” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde