23 Temmuz 2024

ORDU, ÜNYE VE FATSA BELEDİYELERİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

  • PDF

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 150 bin lira ve üzerinde prim borcu bulunan kurum ve kuruluşlarının isimlerini resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaştı.

10 bin 308 kurum ve şirketin bulunduğu listenin başını 2. sıra ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı çekerken; 9. Sırada Ünye Belediye Başkanlığı, 13. sırada ise Fatsa Belediye Başkanlığı yer aldı.

10 bin 308 kurum ve şirket arasından ilk 13’e giren Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ünye Belediye Başkanlığı ve Fatsa Belediye başkanlığı borç sıralamasında adeta zirveye oynadı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 55 milyon 184 bin 357 lira borçla Ordu Büyükşehir Belediyesi 2. sırada yer aldı.

Ünye Belediyesi ise 17 milyon 327 bin 811 Lira borç yükü ile 9. sıra,  Fatsa Belediyesi 13 milyon 431 bin 649 lira borç yükü ile 13. sırada yer aldı.

Ordu ve ilçe belediyelerinin bu denli yüksek olan SGK borçlarının, çok nüfuslu metropol belediyelerinden bile fazla olması dikkat çekiyor.

SGK'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun 7 ve 10'uncu maddeleri uyarınca kurumumuza, kamuoyuna yapılacak açıklama tarihinden önce ödeme tarihi üzerinden altı aydan daha uzun süre geçmiş ve Yönetim Kurulu tarafından her yıl için belirlenecek tutardan daha fazla prim borcu olan işverenler, kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu bağlamda, Yönetim Kurulumuz, 30 Nisan 2015'te kurumumuza 150 bin lira ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenlerin, 22 Mayıs 2007 tarihli 'Sosyal Güvenlik Kurumu'na Prim Borcu Olan İşverenlerin Kamuoyuna Açıklanmasına Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' hükümleri çerçevesinde kamuoyuna açıklanmasını kararlaştırmıştır." denildi. 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde