23 Temmuz 2024

FATSA’DAKİ FIRINCILARA VE VATANDAŞA ÇAĞRI “ASKIDA EKMEK VAR”

  • PDF

Türkiye’de 43 ilde uygulanan “Askıda Ekmek Var” uygulamasını ilçemizde faaliyete geçirmek üzere duyarlı fırıncılarımız ve vatandaşlarımızın ilgisi bekleniyor.

Günümüzde üretilen ekmeğin yüzde 5,4’ü çöpe gidiyor, bu da günde 4,9 milyon adet ekmek anlamına geliyor.

TUİK’in 2015 verilerine göre Türkiye'de hane halkının yüzde 22,4'ü yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu yaklaşık 17 milyon kişi demek. Askıda Ekmek hem ihtiyacı olanlar için bir sosyal sorumluluk projesi hem de israfı önlemenin bir yöntemi.

Askıda Ekmek Var Nedir? Fırınlarda bir tablo var, o panoda 'askıda 10 adet' ya da 'askıda 20 adet ekmek var' yazıyor. Fırına ekmek almaya gelen vatandaş bir ekmek bana bir ekmek askıya diyor ve iki ekmek parası veriyor. Kendi ekmeğini alıp gidiyor, diğer ekmek askıya çıkıyor. Ardından da ihtiyacı olan vatandaş, fırına girdiğinde kimseye bir söz söylemeden askıdaki ekmeklerden ihtiyacı olduğu kadar alıyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun verdiği bilgilere göre dört yıl içinde Türkiye’de 43 ilde Askıda Ekmek uygulaması yapılıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Ardahan’dan Balıkesir’e Şırnak’tan Trabzon’a birçok il ve ilçede fırınlarda yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için askıda ekmek uygulaması sürüyor. Bu illerdeki fırınların da yüzde 45’inde askıda ekmek uygulaması var. İlçemizde de ihtiyaç sahibi ailelerin kimseye boyun eğmeden ekmek ihtiyaçlarını karşılaması için bu uygulamanın duyarlı fırınlar tarafından hayata geçirilmesini bekliyoruz. Uygulama hayata geçtiğinde, biliyoruz ki birçok vatandaş askıya ekmek bırakarak ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklardır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde