23 Temmuz 2024

“EN SAĞLIKLI REKOLTE TAHMİNİ TEMMUZ AYI BAŞINDA YAPILIR”

  • PDF

Fatsa Ziraat odası Başkanı İbrahim Etem Kibar; “Bu yıl Karanfil sayımlarına göre yapılan rekolte çalışmalarının kamuoyuna açıklanmasının çok sağlıklı ve doğru bulmuyorum. Fındık bahçelerimizde yoğun bir külleme hastalığı mevcut bu hastalığın randımana ve kaliteye ciddi etkisi olacaktır. Rekolte çalışmaları yapan kurumların bunu da dikkate alması gerekiyor.

 

En sağlıklı rekolte tespiti temmuz ayı başında yapılır. Türkiye Ziraat odaları Birliğimiz bu tarihte bir rekolte çalışması yapmayı planlıyor, Bu çalışmanın sonucunda en verimli ve en gerçekçi rekolteyi Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz açıklayacaktır dedi.

Herkes kendi menfaatine uygun Rekolte açıklıyor.

Başkan Kibar : Fındıkla ilgili her kurum ve kuruluş kendi menfaatini gözeterek bir rekolte açıklıyor en sağlıklı ve gerçekçi rekoltenin  Ziraat odaları birliğimizin yapacağı rekolte çalışması sonucunda ortaya çıkacaktır dedi. Son günlerde ki  Kurumlar arasında Sözlü dalaşmanın sebebi menfaat çakışmasıdır diyen Kibar ; Kimsenin menfaati Ülkenin ve Üreticilerin menfaatinden önde gelmemelidir dedi.

Fatsa Ziraat odası Başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Ethem KiBAR son günlerde düşme eğiliminde olan fındık fiyatlarıyla ilgilide açıklama yaptı.

Kibar kamuoyunda son günlerde yeni sezon fındık fiyatlarının düşük olması için sürekli spekülatif rekolte açıklamaları olduğunu bu sayede fındık fiyatlarını düşürme amacında olanların başarılı olduğunu söyledi.  Hasat sezonu yaklaşırken fındık fiyatlarında bazı dalgalanmalar olabilir  fakat 1 hafta gibi kısa bir sürede fiyatların 22 TL den 16 TL ye inmesinin altında başka oyunlar var dedi.

Üreticilerimiz ürün kalitesini önem veriyor, fındığını ucuza satmayacak.

Fındık fiyatlarının 20 tl seviyelerin de  olmasından dolayı Ziraat Odamızın ticari işletmesinde bu yıl gübre, ilaç ve tarım makinaları satışlarında rekor seviyelere ulaşan satışlar yakaladıklarını söyleyen Kibar; Fındık fiyatlarının yüksek olması üründe kaliteyi de artırıyor bu sezon üreticilerimiz bahçelerine özen göstererek bakım yaptılar doğal olarak bu da fındığın üretim maliyetlerini artırdı. Fındık Fiyatlarda ki olumsuz dalgalanma oyununa hiçbir üreticimiz düşmeyecektir ve fiyatlar düşmeye devam ederse bu tablo Fındığın gelecekte ki kalitesini de olumsuz yönde etkileyecektir diyerek sözlerine son verdi. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde