23 Temmuz 2024

ÖĞRENCİLER DİNİ DAHA İYİ ÖĞRENMEK İSTİYOR

  • PDF

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Bahri Gündoğdu, seçmeli din dersini tercih eden öğrenciler üzerinde yaptıkları araştırmada, öğrencilerin kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda bu dersi tercih ettikleri, din kültürü öğretmenlerinin olumlu yaklaşımlarının da bunda etkili olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 
Ordu’nun Fatsa ilçesinde “Seçmeli Din Derslerinin Seçilme Düzeyleri ve DKAB Öğretmenlerinin Öğrenci Başarısını Değerlendirme Yeterlilikleri" konulu konferans Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Konferansa Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Uçar ve Fatsa ilçesinde görev yapan din kültürü öğretmenleri katıldı.
Düzenlenen konferansı Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Bahri Gündoğdu verdi. Gündoğdu yaptığı açıklamada, “Seçmeli din derslerini tercih eden öğrencilerin bu tercihleri etkileyen faktörlerini incelemek istedik. Bu araştırmada 650 ile 800 öğrenci üzerinde Ordu’nun 5 okulunda araştırmalar yaptık. Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Ordu Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi bu araştırmaya katılan okullarımız oldu. Bu öğrencilerden elde ettiğimiz verilere göre, öğrenciler çok büyük oranda kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda bu dersi tercih etmişler olduğu kanıtı ortaya çıktı. Din kültürü öğretmenlerinin olumlu yaklaşımları çocukların bu ilgisinde en önemli rolü üstleniyor. ‘Din kültürü yeterli ama ben dinimi daha iyi öğrenebilmek için bu dersi seçiyorum’ diyerek bu dersleri seçen öğrencilerimiz var. ‘Ben fizikçi, edebiyatçı, hukukçu olabilirim ama dinimi güzel öğrenmek ve yaşamak istiyorum’ diyen öğrencilerimiz seçmeli olarak bu dersi tercih ediyorlar. Bu anlamda öğretmenlerimize önemli roller düşüyor” dedi.
Toplantı daha sonra soru-cevap şeklinde devam ederek son buldu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde