23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, JAK Ekibini Tebrik Etti‏

  • PDF

Jandarma Genel Komutanlığı’nın en gözde ekiplerinden biri olan Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), 2 gündür kayıp olan dalgıç Emrullah Ergen’i kurtarmayı başardı.

Altınordu ilçesine bağlı Gümüşköy’de Kocakaya Mağarası’nda define aramak amacıyla 3 arkadaşıyla birlikte yöreye giden ve aynı zamanda kendisi dalgıç olan Emrullah Ergen, burada 4 metrelik suya girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayınca Jandarma Arama Kurtarma Timi’nin başarılı operasyonuyla 44 saat sonra mağaradan sağ olarak çıkarıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın en gözde ekiplerinden biri olan Jandarma Arama Kurtarma Timi’ni makamında kabul eden ve başarılı bir operasyonla dalgıç Emrullah Ergen’i kurtarmayı başaran 10 kişilik JAK ekibini makamında ağırlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Altınordu İlçemize bağlı Gümüşköy Mahallemizde metruk durumdaki eski bir madende define aramaya kalkışan 4 vatandaşımızdan ikisi profesyonel dalgıç ekibi ile beraber suya dalmış, ancak sudaki olumsuz koşullar  bir kişinin orada kalmasına yol açtı. Gelen ihbarlar hemen değerlendirilerek, mahallindeki dalgıç ekibi  ilk olarak olaya müdahale etti. Mağara içindeki topoğrafik yapı ve mağaranın dehlizleri geçişe imkan vermediği  ve 15 santim ilerisini görmek  mümkün  olmadığı için  Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ekibinden destek istendi” dedi.

Türkiye’nin birçok yerinde başarılı arama kurtarma operasyonları yapan  Jandarma Arama Kurtarma Timi’nin olumsuz şartlara rağmen Emrullah Ergen adlı vatandaşı sağ olarak  çıkardığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Biraz daha geç kalınsaydı hayati tehlikesi devam edecekti” diye konuştu.

“Kendi hayatlarını riske atarak insan hayatını kurtaran Jandarma Arama Kurtarma Timi’ne çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diyen Vali Balkanlıoğlu, vatandaşlara hayatlarını ortaya koyarak define peşinde koşmamaları, çalışarak, emek sarf ederek hayatlarını kazanmaları  konusunda tavsiyede bulundu.

İzinsiz define aramak ve  kazı yapmanın bir suç olduğunun altını çizen Vali irfan Balkanlıoğlu, kazı  yapmanın bir çoğu kültür ve tabiat varlıkları mahiyetinde olan  eserlerin tahrip edilmesine de yol açtığını kaydetti ve olayın adliyeye intikal ettirildiğini, haklarında yasal işlem başlatıldığını ifade etti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde