23 Temmuz 2024

“FATSA OSB’NİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Ahmet Çoruh, Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesi için taşınması gereken su kuyuları sürecinde sona yaklaşıldığını müjdeleyerek; “Protokol imzalandı ve şuanda teknik alt yapılar oluşturuluyor. Su kuyularının taşınması için 700 bin TL civarında bir maliyet ortaya çıktı. Sürecin yakından takipçisiyiz. Kısa süre içerisinde Fatsa Organize Sanayinin büyümesinin önünde hiçbir engel kalmayacak” dedi.

“Çalışmalar en kısa zamanda başlayacak”

Gazetemize özel açıklama yapan Çoruh; “Fatsa Organize Sanayi Bölgesindeki su kuyularının taşınması ciddi bir maliyet gerektiriyordu. Bunun finansmanı noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak 500 bin TL bir rakam öngörmüştük fakat bu maliyet 700 bin TL civarında oldu. Su kuyularının taşınması için çalışmalar en kısa zamanda başlayacak. Böylelikle hem Fatsa içme suyu daha modernize edilmiş olacak; hem de organize sanayi bölgesinin büyümesinin önünde bir engel kalmayacak” diye konuştu.

“Markalaşmak adına OSB’nin büyümesi büyük adım olacak”

Su kuyularının taşınması için protokol imzalandı ve teknik alt yapılar oluşturuluyor diyerek açıklamalarını sürdüren Çoruh; “Organize sanayinin büyümesiyle Ordulu gençlerin istihdamına katkı sağlamış olacağız. Organize sanayi bölgesinin şu anki 500 dönümlük mevcut alanında 4 bine yakın kişi istihdam ediliyor. Fatsa OSB’ye bin dönümlük alan eklendiği zaman 9 bin civarında bir istihdam sağlanacak. Bu Fatsa için müthiş bir rakam. Bizim sloganımız Marka Şehirdi. Markalaşma adına Organize Sanayinin büyümesi çok büyük bir adım olacak. Ulusal ve uluslararası firmalar Fatsa’da faaliyet göstererek bizlerin gurur kaynağı oluyor ve olmaya devam edecekler” dedi.

 “Asfalt Çalışması 2 Yıldan Kısa Bir Sürede Tamamlanacak”

Fatsa’daki diğer yatırım programları hakkında da bilgi veren Çoruh; “ Yine projesi hazır yatırımlarımızdan bir tanesi Bolaman ırmağı kıyısındaki bölgenin peyzaj çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanacak. Fatsa ile ilgili şehir içi yollarının daha düzgün bir şekilde asfaltlanması planda ve hızlı bir şekilde devam edecek. Fatsa’mızın grup yolları, eski bir ifade ile köy yolları yapılmaya başlandı. Oralara sıcak asfalt dökmeye de başlayacağız. 2015 yılı içerisinde Fatsa ilçesinde sadece yol için ayrılan ödenek 22 trilyon, Fatsa’ya yapılacak diğer bütün yatırımlar için ayrılan ödenek ise 2015 yılı için 65 trilyon ’dur. 1052 km’lik bir asfalt çalışması programımızda. Bu asfalt programını 2 yıl içerisinde tamamlayacağımızı açıklamıştık fakat bu süreden daha da erken bitireceğiz gibi görünüyor” dedi.

“Kent Konseyinin Faydasına İnanıyorum”

Fatsa’da Kent Konseyi kurulması ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Ahmet Çoruh; “Kent konseyinin faydasına ben inanıyorum. Kent konseyi toplumun sadece bir kesimini değil tamamını kapsayan bir şey. Halkın iradesinin en güzel şekilde yansıdığı bir platformdur. Fatsa’da da olması düşünülüyor. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız da görüşlerini ifade ettiler. Fakat bunun altyapısının oluşturulması lazım. Bu alt yapının oluşması için çalışmaların da en kısa sürede başlayacağını düşünüyorum” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde