23 Temmuz 2024

“Valilik vatandaşa hizmet için var”

  • PDF

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altaş TV’de  yayınlanan “Kentin Konuşulmayanları” adlı programa canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta  Kent Konseyi‘ne ait binanın bahçesinde gerçekleştirilen ve Ayşe Altaş’ın sunduğu programa  katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, hayatını ve meslek yaşamındaki anılarını paylaştı.

Geniş kitlelere hizmet etmek, daha çok faydalı olmak amacıyla Kaymakamlık mesleğini tercih ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, Kaymakamlık yaptığı dönemlerde yılın idarecisi seçilerek, kendisine 10 Ocak 2005 Türk İdareciler Gününde "Vali Galip Demirel Başarı Ödülü" verildiğini hatırlatarak, ”Uzunköprü Kaymakamlığı döneminde yaptığımız hizmetleri yapılan çekimlerle gösterildi. Devlet-Millet işbirliği ile sorunlara nasıl çözüm bulunduğu, sorunların mahallinde nasıl çözüldüğü ile ilgili Bakanlar  Kuruluna brifing verdik. Bizim mesleğimizde geniş hizmet etmek mümkün” diye konuştu.

“Biz vatandaşa hizmet için, sorununu çözmek için buradayız. Burada bir Valilik binası, makamı, araçları varsa bütün bunlar vatandaşa hizmet için var” diyen ve bütün daire müdürlerine bu yönde talimat veren  Vali Balkanlıoğlu, ”Vatandaşın size herhangi bir sorunu, işi düştüğünde hemen sorunu çözün, vatandaşın rahat ulaşılır olması lazım. En rahat ulaşılan makam, Valilik makamıdır. Kapımız herkese açık.  Vatandaşlarla görüşmeye  özen gösteriyorum. Vatandaşa hizmet için buradayız. Fakir, mağdur, yaşlı ve  engelli gibi toplumun dezavantajlı kesimi var. Bu insanların tespit edilmesi talimatını verdim. Yatağa bağımlı olarak hayatlarını sürdüren insanlar var. Onlara, yatak ve engelli araçlar verdik” şeklinde konuştu ve kendisine herhangi bir taleple gelen vatandaşların yerine her zaman  kendisini koyduğunu ifade etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, hayata  daima güzel açıdan baktığını, hiçbir zaman dramatik yönle bakmadığını söyleyerek, her şeyde bir espri, bir komik yön görürüm  ve iyi bir gözlemciyim” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde