23 Temmuz 2024

“ORUÇ NEFSİ TERBİYE EDER”

  • PDF

Fatsa Müftüsü Hüseyin CAN Ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Ramazan ayında cennetin kapılarının açıldığını söyleyen Hüseyin CAN, oruç nefsi terbiye eder dedi.

Diğer taraftan ramazan ayı, İslam’ın beş esasından biri olan Oruç ibadetinin bu ayda tutulması farz kılındığı için de çok önemlidir diyen CAN; “ O, oruç ibadeti ki, nefsi terbiye eder. Bu ayda toplumun katmanları arasında ki ekonomik uçurum kapanır. Oruç tutan zenginler açlığın ne olduğunu anlar. Fakirlerin yardımına koşarak, onların imdadına zekatla fitreyle yetişir. Ramazan bu ayda fakirler, yetimler ve kimsesizler hatırlandığı için önemlidir” dedi.

 İtifak hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Hüseyin CAN; “Hz. Hüseyin (r.a.)efendimizden gelen rivayete göre Peygamberimizin ifadesiyle ramazan ayı, son on günü içinde itikafa girildiği içinde önemlidir. İtikaf ki, Müslümanlardan isteyen erkekler kendilerini camiye hasrederler namazlarını camide kılarlar zikir ve Kuran tilavetlerini camide yaparlar. Hatta istirahat ve yemekleri bile camide yerine getirirler; sadece abdest alma ve vc ihtiyaçları için dışarı çıkarlar bi bakıma uzlet için kendilerini camiye adarlar. Hanımlar ise bu işi evlerinin bir köşesine çekilerek yaparlar. İşte bu buna itikaf denir. Bunun sevabı ise nafile iki hac ve iki umre yapmış gibidir” dedi. Yine bu ayda Cennet kapıları açılır diyen Hüseyin Can; “Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar bağlanır ve her gece bir münâdi şöyle nidâ eder: "Ey hayır sahibi, hayrını yap. Ve ey şer sahibi, biraz geri dur. " Yine bu ay, camilerimiz kadın erkek, genç yaşlı, çocuk ihtiyar cemaatle tıklım tıklım dolarak, İslâm toplumunda hareketlilik ve canlılık oluşturulduğu için önemlidir. Sahurlara kalkılır oruç tutmak için, camilere koşulur namaz kılmak için, iftar sofraları hazırlanır dost ve komşular için, semaya eller açılır dua ve niyazlar için, göz yaşlar dökülür affedilmek için. Evet dostlar, Ramazan ayı bereket mağfiret ve bağışlanmanın çok olduğu, dayanışma ve kardeşliğin tezahür ettiği için önemlidir. Ramazanınız mübarek, ibadetleriniz kabul olsun Allah’ın her şeyi isteğinize göre versin” diyerek açıklamalarına son verdi. YENİHABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde