23 Temmuz 2024

DOĞU KARADENİZ’E AÇILAN KAPI FATSA OLACAK

  • PDF

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa’daki turizm potansiyelin ortaya çıkarılması için somut çalışmaların ve istişarelerin devam ettiğini belirterek; Doğu Karadeniz’e açılan kapının Fatsa olacağını ifade etti.

Fatsa’da oluşturulabilecek turizm modelleri hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yapıcı, “Fatsa’nın coğrafi yapıdan çok zengin bir ilçe olduğunu, doğal ve kültürel kaynaklarımızın tanıtımının yanı sıra eko turizminin de ilçemize kazandırılması gerektiğini” ifade etti.

 Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve Turizm Danışma Bürolarının da ilçemize kazandırılmasının faydalı olacağını dile getiren Yapıcı, Eko turizmin önemine de dikkat çekti. 

“Fatsa’nın gelecekteki turizm modeli ile ilgili fikirler oluşturuyoruz”

Fatsa Kaymakamlığı önderliğinde gerçekleştirilen şuraların amacının ilçede ortak bir algı oluşturmak olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı; “ Yaptığımız turizm şurası ile ilgili karar dosyalarını hazırlıyoruz ve çok yakında kamuoyuyla da paylaşacağız. Fatsa’nın gelecekteki turizm modeli ile ilgili fikirler oluşturuyoruz. İlçeler ve illerde hatta ülkelerde bir insanın gelerek elindeki sihirli değnekle oranın kaderini değiştirmesi mümkün değil. Kalkınmalar topyekûn çalışmalar sonucu gerçekleşir. Bu anlamda Fatsa’yı bir günde turizme kazandıracağız demek yanlış olur” dedi.

“Bizim temel hedefimiz eko turizm alanına odaklanmaktır “

Turizmi doğru anlayan bir Fatsa topluluğu, turizm ile ilgili piyasa oluşturmak ve turizmle geçinen insanların sayısını arttırma amacında olduklarını söyleyen Yapıcı; “Biz bu süreçte ”Doğu Karadeniz’e Açılan Kapı Fatsa” temasını işleyeceğiz. Bir diğeri ise “Türkiye’de sertifikalı bilinçli eko turizmin yapıldığı tek ilçe Fatsa” teması olacak. 

Bizim temel hedefimiz eko turizm alanına odaklanmaktır. Çok güzel bir coğrafyaya sahibiz. Bu coğrafya üzerinde iki tane yürüyüş güzergâhı oluşturmalıyız. Ulaşımı kolay olan köylerimizde turizm odaklı evler ve pansiyonları inşa etmeliyiz. Bu açılımları yaptığımızda turizm şirketleri reklamlarını yapar dışarıdan turist arar, evinin, otelinin rezervasyonunu yaptırır. İstediği kadar kalır ve doğa içerisinde güzel bir tatil yapmış olur.

Doğu Karadeniz’in belirli bir turizm potansiyeli var. Bu potansiyeli Fatsa’mızda da arttırarak Doğu Karadeniz’e açılan kapıyı Fatsa yapmak için elimizden geleni yapacağız. Fatsa’da temel sayılan doğal ve kültürel unsurlarımız Haznedaroğlu konağı, Cıngırt Kayası, Ilıca Kaplıcaları ve Gaga gölü ve daha birçok değerimiz var. Bizim yaptığımız turizm toplantılarında doğal ve kültürel değerleri de ortaya çıkarmak üzere neler yapabileceğimizi sorguluyoruz. Şuan bu çalışmalarımızda hızla devam ediyor” dedi.  

“İlçemize Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve Turizm Danışma Büroları kazandırmalıyız”

Kaymakam Mehmet Yapıcı; “Eko turizmi ve tatil köyü algısını oluşturabilmemiz için bizim en kısa sürede Fatsa ilçesinde Turizm ve Otelcilik Lisesi açmamız lazım. Çevre ilçelerde bu liseler mevcut. Bunun yanı sıra ilçemizde yine turizm danışma büroları açılabilir. Bu sayede insanlarımız daha fazla fikir alışverişinde bulunup, daha hızlı bilinçlenebilir. Bunlar tabi ki zamanla oluşturulabilecek unsurlar. Takım çalışması içerisinde zamanla turizm alanında da daha iyi noktalara geleceğimiz kanaatindeyim” diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde