23 Temmuz 2024

VATANDAŞ SEÇİM SONUÇLARINI YORUMLADI

  • PDF

7 Haziran 2015 seçimleri ile ilgili Fatsalı vatandaşlar seçim değerlendirmesinde bulundu.

Hem Ordu ili hem de Türkiye genelindeki seçim tablolarını değerlendiren vatandaşlar kendi fikirlerini bu platformda özgürce dile getirdiler.

Yorum yapanların bir kısmı 7 Haziran seçim sonuçlarından umduğu tabloyla karşılaştığını belirtirken, bir kısmı ise büyük şaşkınlık yaşadığını ifade ediyor. İşte Fatsalı vatandaşların 7 Haziran 2015 seçimleri ile ilgili değerlendirmeleri;

Mertcan Kırıcı; “ Seçimin Ordu ili için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bence Ordu’dan bir tane Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili çıkabilirdi. O zaman oluşan tablodan daha fazla mutlu olacaktık” dedi.

Semra Şimşek; “ Ülkemde muhalefet güçlü olmalı ki iktidar yolunu şaşırmasın. Ama ülkemde ne iktidar ne de muhalefet şehitlerimizin kanını dökenleri meclise sokmasın. Ordu genelinde yine iktidar partisinden memnuniyet var. Cumhuriyet Halk Partisinden Ordu ilinden iki tane isim meclise girdi. Bu güzel. Fakat hükümet kurulamazsa sonuç daha da kötü olabilir” dedi.

Hüdaver Pehlivan: “ 7 Haziran seçimlerinde Türkiye geneli şaşırtıcı bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Ordu ilinde bence 2 tane CHP’den milletvekili olacağına 1 tanesi MHP’den olabilirdi. Milliyetçi Hareket Partisi seçim öncesinde çok fazla emek verdi. Ama halk böyle olmasını istedi” dedi.

Erdal Dirhemsiz; “ Bizim için önemli olan Ordu, Samsun ya da farklı bir il değil. Türkiye için hayırlı olandır. İktidar partisinin oylarında bir düşüş olmaması gerekiyordu. Çünkü gerekli hizmet ve çalışmaları layıkıyla yerine getirmişlerdir. HDP kesinlikle meclise girmemelidir. Bakın bu tabloda hemen dolar yükselişe geçti. Yarın da faizler tavan yapar, iş hayatı biter. Bizim meclise 2 CHP, 1 MHP milletvekilimiz yetmez. İktidar partisinin başta durması gereklidir” dedi.

Ömer Kılıç; “ Uzaktan davulun sesi güzel gelir. Doğu’da saatlerce kutlama yapıldı. Yüce Türk milleti Ak Parti’nin tek başına iktidar olması yerine PKK’yı mecliste görmekten gayet hoşnut. Bu seçim tekrar edilecektir. Ve tekrar edildikten sonra da hak eden tekrar kazanacaktır.

Mine Çelik; “ Nasıl olur da HDP’ye bu kadar oy verdik. Milliyetçi Hareket Partisi’ni oy yüzdelerinde nasıl olur da bu kadar gerilerde bıraktık. Ben buna çok üzülüyorum. Herkese ve her şeye hak ettiği değeri verseydik zaten tablo çok daha farklı olurdu. Ülkemiz için hayırlısı diyeceğim ama ben hayırlı görmüyorum” dedi.

Uygar Yılmaz; “ 7 Haziran seçiminin sonuçları bence Ordu için hiç iyi olmadı. Çünkü hizmet azalacak. İki vekilden fayda gelmeyeceği apaçık ortada” dedi.

Coşkun Ermek; “ Bu siyasi duruma düşmekte önce Erdoğan'ın sonrada Hükümet'in yanlışları oldu. Ülkede birinci parti olarak çıkmaları bile bir başarıdır. Eğer ki gerçek düşünceleri ülke çıkarlarını kişisel çıkarlarından önde tutacaklar ise işte fırsat. Kursunlar AKP- CHP koalisyonu. O yolunu hastanesini köprüsünü, cirit füzesini yapsın diğeri de anayasayı emekliye ikramiyeyi, asgari ücretliyi mutlu etsin. Eğer bu ülkeyi gerçekten seviyorlarsa işte büyük fırsat, hatta MHP’ yi alsınlar yanına da Kürtlerle de hesabı onlar sorsun” dedi.

Engin Dirhemsiz; “Türkiye’nin başına bu güne kadar her ne geldiyse koalisyon hükümetlerinden gelmiştir. En kötü karar kararsızlıktan iyidir. Şuanda herhangi bir karar mekanizması olmadığından olacak gibi de durmadığından 80’ler Türkiye’sindeki Başbakan hapşırdığında Merkez Bankası faizlerinin tavan yaptığı, kiranın dolarla alındığı devre geri dönmekteyiz. Biran önce istikrarlı bir hükümet kurulmalı dolayısıyla yatırımlara ve dış siyasetteki dik duruşa devam edilmelidir. İnşallah Ülkemiz için hayırlı bir yol izlenir. Ordu konusunda da Fatsa’dan vekil çıkmaması biraz burukluk yarattıysa da genel manada gözlemim olarak halk vekillerden memnun” dedi.

Muammer Kuru “Bence 7 Haziran seçimleri yapılan bütün yatırımların sonu olmuştur. Yapılan bu kadar emek boşa gitti. Koalisyonu isteyenler aslında çocuğunun üzerinde yürüyeceği yolu, okuyacağı okulu, hastalandığında götüreceği hastaneyi satmış oldu. Çünkü koalisyon dönemlerinde asla böyle şeyler yapılmamış ve yapılmayacağı aşikâr. Ekonomiye tam 5 yıl psikoloji değimiyle ket vurulmuş oldu. Kişiler gelir geçer devlet baki kalır. Allah devletimizi korusun. CHP’ li milletvekilinde HDP barajı aştı diye pilav dağıtmasını da anlamıyorum. Amacı nedir çözemedim” dedi.

Onur Mengenoğlu “Mesele Ordu, Fatsa ya da kişilerin meselesi değil. Mesele Türkiye meselesidir. 7 Haziran seçimlerinden sonra her şey düğüm olmuş vaziyette. Bu kadar AK Parti karşıtı olmak aslında Türkiye karşıtı olmakmış. Her şey çokta iyi olmasa bile en azından sistem düzgün çalışıyordu. Hadi şimdi çarkları döndürecek hükümeti kurun da bizde rahatlayalım, millette rahatlasın. Madem mesele Türkiye değil buyurun er meydanı ortada. Ben şahsım olarak son tablodan hiçte memnun değilim” dedi.  

Anıl Yalçın Çol “Ordu'nun kemik kadrosu kendine gelmeye başladı. Bu bilinçlenme istikrarlı bir şekilde devam ederse er ya da geç Ordu eski Ordu olacak ve Fatsa efsane olarak geri dönecektir. Hiç şüphem yok” dedi.

Hüseyin Durmuş “Her yerde olduğu gibi orduda da faşizme, sömürüye karşı direniş devam etmektedir. Daha durun bu başlangıç. Asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor” dedi.

Özkan Aksu “Bu seçimlerde Ordu ve tüm Türkiye AK Partiye "Kendilerini Bulmak ve Hatalarından Dönmek İçin Şans Vermiştir" Bu Secimin Galibi MHP ve HDP olmuştur. Doğu ve Güneydoğu İse AKP Hükümetine " 2002'den bu yana destek verdik ama artık Biz Varız!" Diyerek tercihlerini HDP'den yana kullanmışlardır. Tablo açık ve net ortadadır. Ordu'da CHP iki milletvekili göndererek büyük bir başarı yakalamıştır” dedi.

Koray Maral “Ordu'da halk hükümeti kibir konusunda uyarmıştır. Milliyetçi Hareket Partisini de değişime zorlamıştır. Bu iki durum Cumhuriyet Halk Partisine ikinci vekili nasip etmiştir” dedi.

Süleyman ER; “ 7 Haziran sonuçları bizlere biraz hüsran yaşattı. Birinci parti olmak yetmiyor. Türkiye’deki seçim sisteminin oluşturmuş olduğu sorunlardan dolayı en yüksek oyu alan parti iktidara gelemiyor. Bence ülkenin geleceği açısından ülke kaosa sürüklendi. Bu bizleri mutsuz ediyor. tek tesellimiz AK Parti’nin birinci parti gelmesidir. Ordu ilindeki oy düşüşünün etkisi ise Büyükşehirdir. Vatandaş büyükşehir fikrine alışamadı. Planlı yaşam istiyoruz fakat bunu dizayn ederken iğne bize dokunduğu zaman bağırıyoruz” dedi.  YENİHABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde