23 Temmuz 2024

“OY VEREN MİLLETTİR, MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE SAYGI DUYUYORUZ”

  • PDF

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah UÇAR; “Seçmenin iradesine ve verdiği oylara saygı gösterip, ortaya çıkan bu tablonun sebeplerini analiz ederek, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Partimiz Türkiye genelinde %41 oy olarak açık ara farkla tekrardan 1. parti oldu fakat tek başına iktidar olamadı. AK Parti 258 milletvekili ile birinci parti olarak iktidar ortağı da olsa, bütün politikalarına kaldığı yerden devam edecektir” diye konuştu.

“Milletimizin takdirine saygı duyuyoruz”

Açıklamalarına devam eden Uçar; “AK Parti olarak 9 Nisan’da vermiş olduğumuz seçim startında hedefimiz Ordu’da 5’te 5 yapmaktı. Genel merkezimizin de bize vermiş olduğu siyasi bir harita vardı. Bu haritaya uyarak seçim çalışmalarımızı devam ettirdik. Seçim sonrası ortaya çıkan tabloda Türkiye genelinde AK Parti’nin %40,9 oranında oy aldığını gördük.  HDP’nin barajı aştığını, CHP’nin %25 aldığını ve MHP’nin oylarını artırdığını gördük. Bu tabi ki milletin takdiridir. Milletimizin takdirine saygı duyuyoruz. Bizim yapmış olduğumuz yanlışlarımız varsa bunların sonuçlarını, sebeplerini analiz ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ordu’da 2011 yılı genel seçimlerinde almış olduğumuz  %60’lık oy oranı gerileyerek %53’e düştü. Bu oy düşüşünde şunun da bir etkisi var. Bizim oy oranımızın fazla olduğu kesim kırsal kesimlerdi. Bu sene fındığın olmaması nedeniyle orada yaşayan insanlar gurbette olduğundan oy kullanamadılar. Ben üç, dört puanlık oy oranımızı bu sebepten ötürü kaybettiğimizi düşünüyorum” dedi.

“Hesaplarımızı tekrardan yapacağız”

Oy oranının düşme sebeplerini ortaya koyarak kendi içimizde hesap yapacağız diyen Abdullah UÇAR; Bizim partimizin yapmakta olduğu anketler bu süreçten sonra da devam edecek. Genel merkezimiz de oy düşüşleri ile ilgili geniş bir araştırma yaparak sorunları çözecektir. Oy veren millettir, milletimize hoşgörülü bir şekilde yaklaşmaya devam ederek, hesaplarımızı tekrardan yaparak tek başına iktidar olmanın yollarına bakacağız” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde