23 Temmuz 2024

“GÖNÜLDAŞLARIMIZA MİNNETTARIZ”

  • PDF

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Hayati YILMAZ, Ordu genelinde ortaya çıkan siyasi tablonun beklemediği bir tablo olduğunu söyleyerek, şahsım ve partim adına üzgünlük yaşıyorum dedi.

Ordu’dan partimize 54 bin oy çıkmıştır fakat bu oy oranı bize temsil noktasında vekillik getirmemiştir diyerek seçim sisteminin dengesizliğine vurgu yapan Av. Hayati YILMAZ, “Bize destek olup oy veren 54 bin seçmenimize minnettarız” dedi.

 “AK Parti bu seçimden ders almalıdır”

Bu seçimden ders alması gereken iktidar partisi olmuştur. Ordu genelinde %8’lik bir oy kaybı yaşamıştır. AK Parti’de buradan büyük bir ders çıkartır diye değerlendiriyorum. Bu seçimin en güzel sonucu iktidar partisinin tek başına iktidar olamayarak koalisyon hükümeti kurması zorunluluğunun ortaya çıkmasıdır diyerek açıklamalarını sürdüren Hayati YILMAZ; “Ortaya çıkan bu seçim sonuçları hak ve özgürlüklerin daha fazla kısıtlanmaması adına denge unsuru oluşturmuştur. AK Parti, milletin kendisine vermiş olduğu siyasi yetkiyi kötüye kullanmamayı bu vesileyle öğrenmiş oldu” diye konuştu.

Seçim sonuçlarını kendi içimizde değerlendirerek ortaya bir sonuç koyacağız diyen Yılmaz; “Ordu genelindeki seçim tablosu açıkçası beklediğim tablo değildi. Mutlaka biz de kendi içimizde neden böyle oldu diye araştırıp sorun ve sıkıntı neyse telafi etmek adına yetkili kuruluşlarımızla istişare ederek ortaya bir sonuç koymaya çalışacağız. Başta Fatsa olmak üzere Ordu’da şahsımıza ve partimize oy veren tüm gönüldaşlarımıza minnettarız. Ordu’dan partimize 54.000 oy çıkmıştır. Bu bize bir vekillik getirmemiştir ve 54 bin oy boşa gitmiştir. Bu da temsil noktasında seçim sisteminin bir sıkıntısıdır” diye konuştu.

“Koalisyona karşı tavrımız net”

Koalisyon hükümetine karşı net tavrı Genel Başkan Devlet BAHÇELİ’nin ortaya koyduğunu vurgulayan Hayati YILMAZ, “Genel başkanımız seçim sonrası çok net bir ifadeyle kararlı bir şekilde hükümette görev almayacağını ve koalisyon hükümetinde yer almayacağının altını çizdi. Genel başkanımızın bir fikir beyan ettikten sonra bunun üzerine yorum yapmamız hem etik değildir hem de parti tüzüğüne aykırıdır” diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde