23 Temmuz 2024

“ÜZÜLDÜK FAKAT ÜMİTSİZLİĞE DÜŞMEDİK”

  • PDF

Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, yaptıkları çalışmaların sandığa beklentileri doğrultusunda yansımamasından ötürü üzüntü yaşadıklarını fakat asla ümitsizliğe düşmediklerini söyledi.

 “Bu Sonuç Bizi Ümitsizliğe Düşürmemiştir”

Biz Saadet Partisi olarak iki ay süren seçim kampanyası sürecinde Allah rızasını kazanmak için var gücümüzle çalıştık diyen Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan;” Bu çalışmalarımız sandığa beklediğimiz sonuç olarak yansımaması bizleri üzmüştür. Lakin asla ümitsizliğe düşürmemiştir. Çünkü bizler çalışmalarımızdan sorumluyuz, zaferi tayin edecek ve nasip edecek cenabı haktır. Bugünden tezi yok kaldığımız yerden çalışmalarımıza başlıyor ve gelecek seçime tekrar hazırlanıyoruz. 2011 genel seçimlerinde Saadet Partisi oy oranı %0,87 iken bugün %2,37 ye yükselerek büyük bir artış sağlanmıştır. Tabi ki bu artış, 1980 darbesinin ürünü olan %10 barajını açmaya muvaffak olamamış ve meclise temsilci gönderememiş olduk. Bu seçimlerin en büyük sürprizi tabi ki HDP oldu. 16 milletvekilinden, 80 milletvekili ile meclise tekrar girdiler. Bu tablo çözüm sürecinin ne kadar etkili olduğunu ortaya koymuş oldu. Bunun sorumlusu bazı merciler tarafından, Türkiye genelinde %2 oy alan Saadet Partisi olarak hedef tahtasında gösteriliyor. Yalnız bir hususu düzeltmek isterim. AKP den giden Oyların % 7’ye yakını bu secimde tüm medya unsurlarının parlatmaya çalıştığı HDP 'ye gitmiştir . İstanbul ve Güney Doğu’daki seçmen tercihini, bu yönde yapmıştır. % 2’lik oy dilimi de MHP ye kaymıştır” dedi.

“%40 ‘ın içinde Milli Görüş’ten gitme seçmen var”

AKP’nin % 40’larda tutunabilmesinde, 13 yıldır yanlış politikalara rağmen AKP’den hala ümidini kesememiş Milli Görüş’ten gitme seçmenin de etkisi olduğunu belirten Koçan;”HDP'ye giden oylar SP'den gitmedi; AKP'den gitti. Saadet'in bütün oyları AKP'ye verilse dahi yine de koalisyon olacaktı. Bütün Türkiye genelinde SP'nin oyu %2 civarında ve hepsi AKP'ye verilse yine vekil sayısı değişmeyecekti. Bu kadar olumsuz tabloya rağmen, Saadet Partisi kendi oyunu muhafaza ettiği gibi AKP’den hiçbir şekilde oy kayması mevzu bahis olmamış, aksine Saadet Partisine destek olabilecek tüm Oyların; cemaatle korkutma ve ihanet söylemleriyle kendilerinde kalmasına sebebiyet vermişlerdir. Bu seçim kargaşasında ve yanlışlıklarında AKP’nin % 40’larda tutunabilmesinde, inanın 13 yıldır yanlış politikalara rağmen AKP’den hala ümidini kesememiş Milli Görüş’ten gitme kardeşlerimiz sayesindedir” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde