23 Temmuz 2024

“HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE”

  • PDF

Fatsa Müftüsü Hüseyin CAN yaz Kur-an Kurslarının açılacağını müjdeyelerek çocuklara ve gençlere camiye gelmeleri için çağrıda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının okulların tatile girmesinden bir hafta sonra yaz Kur-an Kurslarını başlatacağını belirten Fatsa Müftüsü Hüseyin CAN, iki dönem olmak üzere yatılı ve yatılı olmayan kursların başlayacağını ifade etti.

Yaz ayında açılacak olan kurslar hakkında bilgi veren Hüseyin CAN; ”Bu yıl yaz kurslarında İslamdağ Kur-an Kursu, Dolunay Kur-an Kursu, Ravza Kur-an Kursu ve Gülizar Kur-an Kursu’nda yatılı kurslar verilecektir. Bir diğeri kızlar için Yassıtaş’ta eskiden kalma kursumuzu tadilat yaparak yatılı kız kursumuzu açacağız. Camilere gelmenin yaşı yoktur. Gündüz kurslarında çocuk camiye geldiği zaman camiyi kirletmeyecekse, ağlamayacak ve adaptasyon sorunu yaşamayacaksa hangi yaşta olursa olsun veli getirdiği zaman alıyoruz. Yatılı kurslarda ise yaş sınırımız ortaokula adım atmış ve liseye başlamamış çocukları yatılı alıyoruz. Günlük kurslarımız üç saat sürerken yatılı kurslarımız altı saat sürüyor. Birbirene yaş olarak yakın olan öğrencileri gruplandırarak kurslara alıyoruz”dedi.

“Din koruyucu bir kalkandır”

Çocukların mutlaka din noktasında da duyarlı hale getirilmesi gerekiyor diyen Fatsa Müftüsü Hüseyin CAN; “ Dinin bir koruyuculuk vasfı da vardır. Din bir kalkandır. Çocukları kötü alışkanlıklara ve kötü davranışlara karşı korur. Biz bunları çocuklara öğretmeye çalışacağız. Allah inancından, kader inancına kadar bilinçlendireceğiz. Namaz, oruç, hac, zekat, bunları öğretiyoruz. Zamanını güzel değerlendirmek isteyen tüm çocuklarımızı yaz ayında camiye davet ediyoruz” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde