23 Temmuz 2024

Ordu KHB’de Başhekimler Toplantısı

  • PDF

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde Haziran ayı Başhekimler toplantısı Genel Sekreter Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Kubilay VURAL, İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hakan HACISALİHOĞLU, Mali Hizmetler Başkanı Selahattin KURUCU ve birliğe bağlı sağlık tesislerinin Yönetici/Başhekimleri katıldı.

 

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde faaliyet gösteren sağlık tesislerinde sağlık hizmeti sunumundaki kaliteyi ve ulaşılabilirliği artırmaya yönelik çalışmalarla ilgili genel durumun değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda Verimlilik Birimi tarafından hazırlanan Verimlilik Karne Kriterleri üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Mali Analiz Raporu doğrultusunda, birliğe bağlı sağlık tesislerinin Gelir-Gider dağılımları, stok durumları değerlendirilerek devletin kaynaklarının en verimli şekilde nasıl kullanılabileceği hususunda görüşmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca sağlık tesislerinin idari ve tıbbi açıdan karneleri değerlendirilerek Evde Sağlık Hizmetleri, Acil Hasta Sevkleri, Evde Hasta Ziyaretleri, Tıbbi Cihazlar, Görüntüleme Hizmetleri, Organ Bağışı, Yoğun Bakım Hizmetleri, MHRS ve Sağlık Net eri girişleri gibi konular görüşüldü.  İnşaatı tamamlanan yeni 300 Yataklı Ünye Devlet Hastanesinin yanı sıra İnşaatı devam eden 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi, 20 yataklı Gürgentepe Devlet Hastanesi ve inşaat süreci başlatılan 50 yataklı Kumru Devlet Hastanesi de toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı.

 

Sorunların ve çözüm önerilerinin ortak bir platformda, karşılıklı fikir alışverişiyle çözümlendiği değerlendirme toplantılarının devam edeceğini belirten Genel Sekreter Küçükoğlu: “Sağlık tesislerimizde en son teknoloji ve modern imkânları kullanarak uzman bir kadro ile halkımıza en ulaşılabilir sağlık hizmetini sunmak için tüm gayretimizi gösteriyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde