23 Temmuz 2024

YENİ BİR İŞ YENİ BİR HAYAT

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin proje ortağı olduğu “Yeni Bir İş Yeni Bir Hayat” adlı proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında eğitimlere başlandı.

Cankurtaran Eğitimleri

Yetkililer, proje kapsamında 6 gün süren eğitimler ile her türlü havuz ve kıyı işletmelerinde boğulmaya yönelik can kaybı vakalarını önlemek amacıyla işletmelerde cankurtaran bulundurma bilincini oluşturmak için Ordu ilinde bulunan 18-40 yaş arası en az lise mezunu 15 kişiye bronz ve gümüş sertifika cankurtaran eğitimi vererek Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak nitelikli personel istihdamına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirttiler.

Proje süresince Ordu Su Altı Topluluğu (ORSAT) tarafınca verilen bronz eğitimlerinde Durugöl Kapalı Yüzme Havuzunu kullanan eğitimciler, deniz uygulamalı gümüş eğitimini ise Akyazı Mavi Bayrak plajında verecekler.

Eğitimler sonunda sertifika alan 9 bayan cankurtaran, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde yapılan kadınlar plajlarında görev alacak. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde