23 Temmuz 2024

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR…

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı proje kapsamında ilimizde gönüllü itfaiyecilik eğitiminden geçen mahalle sayısı 10’u buldu. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca, profesyonel itfaiye istasyonunun kurulmadığı ve nüfus yoğunluğu yüksek olan mahallelerde halkın istekleri doğrultusunda başlatılan proje kapsamında, mahalle sakinlerine eğitim verilerek, güvenli yaşam ve yangına karşı korunma programları düzenleniyor.

10 MAHALLEDE 158 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ…

Gönüllü itfaiyeciliğe talebin yoğun olduğunu belirten yetkililer, bu yola daha güvenli bir Ordu hedefiyle çıktıklarını ve şu aşamada gönüllü itfaiyeciliğin il genelinde büyük ilgi gördüğünü dile getirdiler. Son olarak Güzelyurt ve Salman Mahalleleri’nde düzenlenen faaliyetler ile birlikte toplamda 10 mahallede gönüllü itfaiyecilik birimi oluşturulduğunu belirten yetkililer, bu birimlere su tankeri ve araç temininin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ve olaylara müdahale açısından araçların donatıldığını söylediler.

Gönüllü itfaiyecilerin periyodik olarak eğitimlerinin devam edeceğini ifade eden yetkililer,  “Gönüllü itfaiyecilerimiz dünya standartlarında eğitime ve şartlara sahiptir. Dönemsel olarak yapılan tatbikat ve eğitimler ile şunu net olarak söyleyebiliriz ki, gönüllü itfaiye birimlerimizin olduğu mahallelerde ve çevrelerinde herhangi bir itfai olayda ilk müdahalede büyük fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandılar.

MAHALLE SAKİNLERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN MEMNUN…

Gönüllü itfaiye birimlerinin kurulduğu mahalle sakinleri ise, yaşadıkları alanlarda bu tür faaliyetlerin gerçekleşmesinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini, Büyükşehir’in kurulma sürecinden bugüne kadar kendilerine verilen değeri ve yapılan hizmetleri hep hissettiklerini, bundan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde