23 Temmuz 2024

“Yaşanacak bir Türkiye için geliyoruz”

  • PDF

CHP Ordu Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’nun önemli sorularını Kapanan Beldeler, 2B arazileri ve hükümetin yanlış sağlık politikaları olduğunu söyledi.

Ordu’da yapılan ön seçim sonrası kent sakinleriyle kucaklaşan ve gittiği her yerde yoğun ilgi ve sevgiyle karşılaşan Adıgüzel, kampanya boyunca hem parti projelerini anlattı, hem de vatandaşların dertlerini ve taleplerini dinledi.

“Kırsal dert küpü”

 Hekim olması dolayısıyla insanlarla iç içe bir yaşam sürdüğünü dile getiren CHP Adayı Dr. Mustafa Adıgüzel, “özellikle kırsal kesimde kapatılan Belde Belediyeleri nedeniyle hizmet akışında sıkıntı yaşanıyor. Bölge sakinleri muhatap bulamıyor. Kapatılan beldeleri referandumla yeniden açacağız. Yerinden yönetimi esas alıyoruz. Köylere de tüzel kişiliklerini yeniden kazandıracağız” dedi.

“2B sorunu çözülecek”

Bölge sakinlerinin en çok sıkıntı duyduğu 2B sorununu çözeceklerini vurgulayan

Adıgüzel; “2B dolayısıyla mağdur olan çok vatandaşımız var. CHP olarak yıllarca süren bu sorunu, çiftçilerimizin diktiği, biçtiği arazileri, kendilerine tamamen ücretsiz olarak, hiçbir karşılık beklemeksizin devrini yaparak 2B sorununu çözeceğiz” söylemlerinde bulundu.

            “İstikrar mı var?”

            CHP’nin iktidara gelmesi durumunda istikrarın bozulacağı iddialarına tepki gösteren Dr. Adıgüzel şöyle konuştu; “Ülkede istikrar mı kaldı? 13 yılda Türkiye’nin hangi sorununuzu çözdüler de CHP iktidara gelirse istikrar bozulur diyorlar. İstikrar ve huzuru yeniden sağlayacağız. Refahı topluma, tabana yayacağız.”

            “Hastaneler ticarethane, hastalar müşteri”

            Sağlık sisteminde değinen CHP Adayı Mustafa Adıgüzel; “sağlıkta sistem sıralı ve paralı hale dönüştürüldü. Muayene, ilaç katkı payı, tetkik katkı payı adı altında 10 ayrı kalemde devlet soygunu uygulanmakta. Doktor ve hastane sayısının artmasına rağmen hastalarda da artış yaşanmakta, bu durum sistemin bozukluğu nedeniyle çözüm üretememekten kaynaklanmaktadır. CHP iktidarın hastanelerde ve eczanelerde bütün katkı paylarını kaldıracağız. Sağlıkta yasal düzenlemeler yaparken ve sahada uygularken kesinlikle çalışanlar ve meslek örgütleriyle birlikte yapacağız. Hastaneleri ticarethane olmaktan çıkaracağız ve vatandaşların standart alması gereken hizmetleri almasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde