23 Temmuz 2024

ORDU’YU 5 MEGA PROJENİN HEYECANI SARDI…

  • PDF

BU PROJELERLE KARADENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI OLACAĞIZ…

Televizyonların ortak canlı yayınına katılan Başkan Enver Yılmaz, “Millet için bir tane projeleri olmayanlar, gerekli cevabı 7 Haziran’da alacaklar inşallah” dedi.

Funda Altaş Şimşit’in moderatörlüğünde  Altaş TV stüdyosundan ortak yayınlanan ve TV 52 Haber Koordinatörü Erol Küçükoğlu, Altaş TV Haber Müdürü Gökhan Gül ve Ordu TV Program Yapımcısı Fatih Özdemir’in sorularıyla katıldıkları programa konuk olan Başkan Enver Yılmaz, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak, hayata geçen ve hazırlanan projelerle ilgili geniş bilgiler verdi.

ONLAR ‘YAPAMAZLAR’ DEDİ, HEPSİNİ YAPTIK…

Geçtiğimiz gün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açıkladığı 5 mega projenin ağırlıklı olarak işlendiği programda, Başkan Enver Yılmaz Ordu’ya verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini belirterek; “Biz Ordu’ya yapacağımız yatırımları söyledik, onlar ‘Yapamazlar’ dedi. Hepsini yaptık. Ordu Giresun Havalimanı’nı yapamazlar dediler, uçaklar inip kalkıyor. Ordu Üniversitesi’ni kurduk, bugün 17 bin öğrencisi var. Ünye çevre yolu bitti. Hastaneler, Karadeniz- Akdeniz yolu, Botanik Bahçe, Çambaşı Kayak Tesisi gibi irili ufaklı yüzlerce projeye imza attık. Kısacası onlar konuştu, biz yaptık. Millet için bir tane projeleri olmayanlar, gerekli cevabı 7 Haziran’da alacaklar inşallah” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde Ordu’nun 5 büyük projeyle tanışacağının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, Ordu’nun bundan sonraki süreçte hızlı tren, raylı sistem, konteyner limanı, yaylalara teleferik ve Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan demiryolu hattı yatırımlarına kavuşacağını söyledi.

Başkan Enver Yılmaz’ın ortak canlı yayında kamuoyu ile paylaştığı konu başlıkları ve detayları ise şöyle:

ORDU RAYINDA İŞLER YOLUNDA PROJESİ…

Bolaman’a kadar gelecek hızlı trenin Ordu aksının tamamlanması ve bu çerçevede de Sarp-Trabzon hızlı tren yolunun şehir geçişi ayağı “Ordu Rayında İşler Yolunda Projesi” ile birlikte Başbakan Yardımcımızın sunduğu uyumlu bir hızlı tren projemiz var.

Bunun olmazsa olmaz bir proje olduğunu söyledik. Sayın Başbakan Yardımcımız da birebir takip etti. Şu anda devletimizin, kamumuzun, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırım programına alınacak mahiyette bir proje. Tahmin ediyorum ki 2017 sonrası Samsun’a gelecek. Çünkü birinci ayak Samsun olacak, ancak ondan sonra bu proje hayata geçmiş olacak. Ben Ordu açısından önemli ve prestij bir proje olarak görüyorum.  Hızlı tren projesini düşünebiliyor musunuz? Ankara’dan Samsuna 2 saatte, Samsun’dan da Bolaman’a yarım saatte geliyorsunuz.

“Ordu Rayında İşler Yolunda Projesi”nin Hızlı Tren Projesiyle bir bağlantısı yok. Çünkü hızlı tren Bolaman’da kesilecek ama birbiriyle eşdeğer bir şekilde devam edecek. Havalimanı ve Ordu güzergâhında, ana cadde üzerinde tamamen havalimanı sirkülasyonunu ve şehir yoğunluğunu azaltma amaçlı bir projemiz var. Bu projeyi,  Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı’yla koordinasyon halinde yürüteceğiz. Şimdi buna yönelik henüz erken, fizibilite raporuyla birlikte hangisinin öncelikli olacağını, hangisinin daha hızlı olacağını, inşallah yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşırız.

GÖKYÜZÜNDE SEYAHAT BAŞLIYOR, KARADENİZ YAYLALARI SEMADA BULUŞUYOR…

“Gökyüzünde Seyahat Başlıyor” başlıklı projemizle tüm Karadeniz’in yaylaları gökyüzünde buluşuyor. Bu proje çevre dostu bir proje. Ordu’da turizmi patlatacak projelerden bir tanesi. Güzergâhımız da Yeşil Yol’la ya da Çambaşı ile birlikte başlıyor. Çünkü Yeşil Yol ve Çambaşı Yaylaları’nın Yaylalarla Birleştirme Projesi’nin kara bölümünün ihalesini Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Akkuş’un Argan Yaylası’ndan Kumru’nun Düzova Yaylası’ndan, Korgan Yaylası’ndan, Aybastı’nın Perşembe Yaylası’ndan, Gölköy’ün Ulugölü’nden Mesudiye’nin Keyfalan Yaylası’ndan ve Çambaşı Yaylası’ndan buluşacak bir prestij proje. Bu projeyle, Büyükşehir olarak yapmayı planladığımız esas vurucu hamle de şu olacak: Ordu‘dan başlamak suretiyle Ordu-Yoroz, Yoroz- Esenyurt, Esenyurt- Çambaşı, Çambaşı- Yokuşdibi, Yokuşdibi-Turnalık ve Turnalık-Çambaşı. Dolayısıyla Ordu’dan teleferiğe bindiğiniz takdirde bu güzergâhlarda hiç araç kullanmaksızın ve belli bölgelerde durmak ve ikamet etmek kaydı ile o bölgenin özelliğine ilişkin bir güzergah. Bir bölümünde iniyorsunuz ve sadece doğa turizmini, bir bölümünde iniyorsunuz ve sadece balık, bir bölümünde ise sadece av turizmini kapsayacak şekilde projeler var.  Bu Avrupa’da yıllardır uygulanan bir proje. Burada geliştirilebilmesi için yerel unsurlarla kamunun, yani hükümetin bir arada çalışması lazım.

DÜNYA GÖNDERECEK, ORDU DAĞITACAK…

4’üncü projemiz ise, “Dünya Gönderiyor, Ordu Dağıtıyor” olacak. Yapılacak olan konteyner limanı Ordu’nun yükünü hafifletecek.

Ordu’da üç tane liman vardı, ikiye düştü. Bir tanesini balıkçıların kullanımına açtık. Şu anda Büyükşehir Belediyemizin hukuki yetkisinde olan iki tane limanımız var. Bu bölgede yaptırdığımız araştırmalarda uluslararası bir firmadan aldığımız ünite raporlarında konteyner limanı konusunda Ordu’nun muazzam avantajlı olduğunu, zira Karadeniz- Akdeniz Tren Yolu’ndan sonra bu bölgenin; bir İç Anadolu, iki Sivas, üç ve en önemlisi GAP’ın Karadeniz’e bağlanması.  Ordu’nun komşuları Giresun ve Samsun’dan ibaret değil. Karşıda Bulgaristan, Ukrayna, Kırım, Rusya ve Gürcistan olmak üzere  uluslararası olan projenin gerçekleşebilmesi için hukuki bir sıkıntı yok. Bunun gerçekleşebilmesi için zamana ihtiyacımız var.  

“İKİ DENİZ, YEDİ COĞRAFYA BİRLEŞİYOR”

Ordu’nun kararı büyümenin devamıdır. “İki Deniz Yedi Coğrafya Birleşiyor” projesi ile, Akdeniz- Karadeniz de birleşecek.

Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yolla birlikte, tren yolu ile GAP’ın Karadeniz’e bağlanması ve İç Anadolu’nun Karadeniz’e bağlanmasını gerçekleştiren prestij projelerinden bir tanesi bu. Zaten hükümetimizin yatırımı ve hükümetimizin yatırım programına girmiş bir proje. Hızlı tren yatırım programına girmiş bir proje. Konteyner limanı da iki ay içerisinde yapacağımız teşebbüs yatırım programına girmesini beklediğimiz bir proje olacak. Alt yapısı hukuken hazırlanmış hükümetimizin 7 Haziran sonrasında Ordu’ya verdiği müjdelerdir, önemli yatırımlardır. Başbakan Yardımcımız Numan Bey’in liste başı olduğu ve hükümetimizin etkili bir bakanlığını başbakanlık sıfatını bölgeye aktaracağı, kaynaklarla birlikte şehrimizin çok farklı bir noktaya geleceğine ve Ordu’nun artık tam anlamıyla bir prestij büyükşehir olacağının kanaatindeyim.

ÇİKOLATA PARK BİZİM PRESTİJ PROJELERİMİZDEN BİR TANESİYDİ…

Çikolata Park Projesi ülkemizin prestij projelerinden biri olacak. Haziran ayının 12’sinde ihalemiz var. Yaklaşık 10 milyon liraya yaklaşan maliyetiyle havalimanının hemen çıkışında yer alacak. Gülyalı Belediyesi’nin kenarındaki 65 dönümlük alanda Çikolata Park Projesi ve o bölgede havalimanıyla birlikte farklı cazibe merkezleri de olacak. Uluslararası havalimanlarının lüks free shopları gibi oyun alanları, spor alanları, eğlence merkezleri, tiyatrolar, kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağı alanlar ve çikolatanın hammaddesinden üretimine kadar geçen epey bir sayıda küçük modern dükkanlar, cam şeffaf dükkanlar olacak.

CİVİL DERESİ’NİN KENARLARINA YENİ PEYZAJ UYGULAMALARI YAPACAĞIZ…

Şirinevler Mahallesi’nin Civil Deresi bölgesine gelen bölümlerine yeni uygulamalar yapacağız. Derenin sağını ve solunu, ıslah çalışması ile birlikte park- peyzaj alanı haline getiriyoruz. Oraya açık bir halk pazarı da yapacağız. Altınordu Belediye Başkanımızla görüştük. Cumartesi Pazarı’ndaki o yoğunluğu da Şirinevler Mahallesi’ne taşımayı düşünüyoruz. Islah edilen dereye paralel, Şirinevler Camisi’nin olduğu alana kadar sağında ve solunda asfalt yollar yapıyoruz. Yarısı asfalt yapıldı, diğer yarısı da bugün yarın asfaltlanır.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde