23 Temmuz 2024

“BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞIN PARASINI KAZIDI”

  • PDF

FATSA BELEDİYESİNİN VATANDAŞIN PARASIYLA YAPTIĞI 35 TRİLYONLUK ASFALTI BÜYÜKŞEHİR GELDİ VE KAZIDI

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenleyerek yerel gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

N’fes Cafe ve Restoran’da düzenlenen kahvaltı programına yazılı ve görsel basın mensuplarıyla birlikte MHP’li Belediye Meclis üyeleri, Mustafa Çörtük, Burak Eroğlu, Günay Karaağaç, Murat Can, Ahmet Karabulut katıldı.

Mustafa Çörtük; “ Ne Yaptığını Bilmeyen bir Fatsa Belediyesi Var”

Son günlerde Fatsa’da yaşanan imar ile ilgili problemlere vurgu yapan MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çörtük; “ Halkın menfaatine olan konularda son derece kararlılıkla konunun üzerine gidiyoruz. Halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bir buçuk yıldan bu yana Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayanın konuşmaları hep büyük projeler üzerine. Önemli bir gündem oluşturan asfalt konusu malumunuz bir paçavraya dönüştü. Yapılan asfalt belki de dördüncü kaliteye sahip bir asfalttı. Neticede bunu büyükşehir de tasdik etti ve yapılan asfaltı beğenmeyerekten kazıdı. Bunlar halkın gözünün önünde olan şeyler. Hüseyin Anlayan asfaltın maliyetinin 35 trilyon gibi bir rakam olduğunu, borç yükünün buradan geldiğini sözlü olarak izah etti. Yazılı bir maliyet istediğimizde 15 trilyon gibi rakama tekabül ettiğini gördük. Aradaki 20 trilyon gibi büyük bir rakamın ne olduğunu sorduğumuzda altyapı gibi geçiştirmelerde bulundular. Ne yaptığını bilmeyen bir Fatsa Belediyesi var. İmardan geçmemesi gereken bir konuyla ilgili etkili olamıyoruz. Halkımızın olumsuz konularda yanımızda bulunmasını istiyoruz. Fatsa Belediyesinin faizsiz şu anki borcu 83.696.760.00 TL’dir. Bu rakama 2013 yılı borç ve faiz ödemeleri ile yeniden alınan kredi ve gelir gider hesapları farkı hesapları ilave edildiğinde rakamların nerelere ulaşacağı belli değildir” dedi.

Burak Eroğlu; “Bir yıl sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi

asfaltı kazıyor, tekrardan asfalt döküyor”

Yeniden yapılan asfalt yollara dikkat çeken MHP Belediye Meclis Üyesi Burak Eroğlu ise; “Asfalt için 35 trilyon para harcanıldığı söylendi. Bir yıl sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi bu asfaltı kazıyor, tekrardan asfalt döküyor. Asfalta Fatsa Belediyesi 35 trilyon harcadı, bu parayı vatandaştan aldı ama ortada asfalt yok. Ordu Büyükşehir geldi ve tekrardan asfalt döküyor. Bu kötü harcanmış bir paradır. İçinde bulunduğumuz Kültür Sarayı’nda bayramdan önce 25 işçi işten çıkarıldı. Biz belediye olarak 25 işçiye bayramı bile geçirtemiyorsak daha ne olsun. Ayda 85 milyar özel kalem harcaması olan Belediye işçiye gelince tasarruf ediyor. Belediye zordaysa her yerden tasarruf etmelidir” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde