23 Temmuz 2024

“ BU KARAR KATLİAMDIR”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri N’fes Cafe’de düzenlediği kahvaltı programında Fatsa’da faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelerek yerel gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya çok sayıda basın mensubunun yanı sıra; CHP’li belediye meclis üyeleri Erol Yerebasmaz, Ümran Coşkun, Mübeccel Yalçın ve Mustafa Darçın katıldı.

İmar kararı ile Fatsa’daki Şerefiye mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi arasındaki yolu kapatma kararı alan Fatsa Belediyesine tepki gösteren CHP’li Fatsa Belediyesi meclis üyeleri, bu karar Fatsa şehri için bir katliamdır dedi.

Erol Yerebasmaz; “ Asfaltın Ömrü Kısa Sürdü”

Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve bir çok olayı gözlemleyebiliyoruz diyen CHP Belediye meclis Üyesi Erol Yerebasmaz, Fatsa halkının aylardır kurulmasını beklediği kent konseyi ile seçim dönemlerinde yenilenen asfaltlara dikkat çekti.

 Erol Yerebasmaz açıklamalarına şu ifadelerle devam etti“ Asfalt bir buçuk yılda öldü. Ömrü kısa süren noktalar yeniden asfaltlanıyor. Asfaltları yenileyen büyükşehir belediyesi vatandaştan katkı payı alacak mı almayacak mı vatandaş artık tedirgin. 14 aydan bu yana hiçbir ekonomik faaliyeti olmayan belediyeyi şeffaf yönetime açtıracak bir Kent Konseyinin kurulmaması hepimize üzüntü veriyor. Halbu ki kurulması zor bir şey değil ve belediyeye hiçbir ekonomik yükümlülüğü yok. En geç bir ayda kurulacak bir kuruluş olduğu halde aylardır kurulmasını bekliyoruz. Verdiğimiz soru önergelerine cevap alamadık. Bu soru önergeleri yol katılım paylarının ne kadar tahakkuk edildiğine ve  Cem evlerinin ibadethane sayılma statüsüydü. Keşke biz sizinle toplantımızda Fatsa’nın güzelliklerini konuşabilseydik. Şehrin 35 yıl önce yapılmış imar planları bozuluyor. Şehrin mahallelerini birbirine bağlayan bağlantı yolları tıkanma noktasına geldi. İmar planında meclis kararıyla bu yollar kaldırılıyor. Bu karar ileriki yıllarda şehir trafiğine önemli bir darbe vuracak” diye konuştu.

Mustafa Darçın ““ BU KARAR FATSA İÇİN KATLİAMDIR”

Fatsa Belediyesinin aldığı imar kararına tepki gösteren CHP Belediye meclis Üyesi Mustafa Darçın; “Bizim en son yapılan meclis toplantısında Şerefiye mahallesi ile Kurtuluş mahallesini bağlayan yolun değişikliğe giderek kapatılması gündemi oluşturuyordu. Bu yolun kapanması şehrin geleceği açısından bir katliamdır. Büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Birilerin menfaat ve çıkarları için şehrin geleceğinin yok edilmesi kararı alındı. Biz bu karara olumsuz oy verdik ancak buna rağmen AKP’nin  meclis üyeleri bu maddeyi karardan geçirdi. Ben bunu şu şekilde yorumluyorum. Bu Fatsa için bir katliamdır.  Gelecekte buna oy verenlerin vicdan azabı çekeceği kanaatindeyim. Yerel seçimin üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen seçimin ardından hiçbir mahalle yolunda çalışma yapılmazken 7 Haziran seçimi öncesi neden asfaltlar sökülmeye başlandı anlamış değilim. Bunları tamamen bir seçim çalışması olarak görüyorum. Biz bir yıl boyunca yol sorununu gündeme getirdiğimiz halde çözüm sağlanmadı. Nedense seçime kısa bir süre kala her yer şantiye alanına çevrildi” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde