23 Temmuz 2024

FATSA’DA MUHTEŞEM KONSER

  • PDF

                  

                Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir konser organizasyonuyla kutladı.

Konser, Fatsa Belediye Kültür Sarayında gerçekleşti. Konsere yaklaşık 400 kişi katıldı. Konsere ilk olarak Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu Akademisi sahne aldı. Sonra Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencileri şef Gültekin ŞENER eşliğinde yerlerini aldılar. Konservatuar öğrencileri 23 eserden oluşan Karadeniz bölgesine ait eserler seslendirerek izleyicilerden büyük alkış aldılar. 23 eseri tamamlamasının ardından salonu dolduran sanatseverler ayağa kalkarak Gaziantep Üniversitesini ve Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu Akademisi Öğrencilerini uzun süre alkışladı. Yaklaşık 3 saat süren konserde sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı.

 

            Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu Akademisi Öğrencilerinden Muhteşem Performanslar;

             Çocuk korosu75 kişilik çocuk korosu prensler, prensesler gibi ellerinde güllerle seyircilere güller vererek sahnede yerlerini aldılar. İlk parçaları olarak ‘’ İzindeyiz ‘’ eserini yorumlayan koristler sonra ise ‘’ Miniklerin Şarkısı’’ nı yorumlayarak salondaki izleyicileri coşturarak  konserin açılışını yaptılar. Sonra ise Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencileri sahne alarak Orta ve Doğu Karadeniz bölgemize ait yöresel folklorumuzun yapıtaşları olan Türkülerimizi , oyunlarımızı, mizansenleriyle çağdaş yorumlarıyla sahneye taşırken danslarını kostümlerini çalgılarını aynı anda eşitleyerek işlenmeyi tercih etmişler.’’ Her Gidi Karadeniz’’ isimli konser karadenizi anlatan ayrıntılarla işlenmişti. Konserin birinci bölümün sonuna doğru Sanat Merkezinin yine davetlilerinden olan Kültür Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Sanatçılarından Taner Can ‘’Hekimoğlu’’ eserini yorumladı ve seyircilerle iç içe çok güzel hislerini duygularını paylaştı.

Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı ‘’Her Gidi Karadeniz’’ konser ve gösteri topluluğu, Şef olarak; Dr Gültekin Şener, Dans topluluğunun başında ise Sibel Küçükay  Adıgüzel  20 vokal, 27 çalgı grubu, 40 danscı, 5 teknik ekip olmak üzere 94 kişilik  dev bir kadroyla Fatsa’ya Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezinin davetlisi olarak geldiler.

     Konserde birlikte türkülerimizin söylendiği ‘’Karadenizin hırçın dalgaları ve yeşilin Fatsa bereketli topraklarına gelmiş bulunmaktadırlar bizler Karadeniz in hırçın dalgalarının ritim tuttuğu türküleri ile horon tepmeye geldik. Ordu tabiri ile GAYDALANMAYA geldik bu gece’’ deyip programa devam ettiler.

Programın ortasında 80 kişiden oluşan Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu Akademisi Öğrencileri ve şefi akademisyen Osman ÖZEL Karadeniz bölgemizin yöresel eserlerinden oluşan potpurileriyle izleyicileri adeta büyülediler. Koronun söylediği eserlere Gaziantep Üniversitesinin Türk Müziği Devlet Konservatuarı çalgı grubunun eşlik ettiği eserler ‘’Denizde Karartı Var’’ , ‘’Sen Bu Yaylaları Yaylayamazsın’’, ‘’Dağlar Gibi Dalgaları’’ ve ‘’ Ben Giderim Batuma eserlerine birlikte icra ettiler. Minik Koristlerin çok güzeldiler melekler gibilerdi, eserlerdeki ritmik hareketleri mimik hareketleri ve vokal performansları büyük bir ilgiyle izlenerek minikleri büyük hayranlıkla izlendiler ve uzun süre hayranlıkla alkışlandılar.

      Gecede Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi Adına konuşma yapan Sevgican ÖZEL şunları söyledi; ‘’Fatsamızdaki kültür ve sanat açığını kapatarak daha bilinçli, ileriyi gören, çağdaş, yetenekleri keşfederek geliştirmek amacımızdır. Programlarımız sürekli yenilenerek, gündemi takip eden, modern çizginin kalıcı kılınmasını buna bağlı programların ulusal ve uluslar arası platformlarda isim ve söz sahibi olması Fatsa’mızın hakkıdır. Unutmayalım ki sanatçının bir sözü kitleleri arkasına alabilir.Tüm dünyayı sarsabilir.’’Dünya Korolar’’ gününü 8 Aralık 2012 tarihinde Türkiye’de ilk defa Fatsa’dan Sanat Merkezimizin ve TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosuyla birlikte başlaması, yöremizin sanat insanlarından olan sözlerini Dursun Ali Akınet’in yazmış olduğu müziğini Avni Kaysalın yapmış olduğu ve de Polifonik düzenlemesini de Sanat Merkezinin Kurucusu Akademisyen Osman ÖZEL’in yapmış olduğu eser ilk defa Fatsa’da o günde TRT çok sesli gençlik korosu tarafından seslendirilerek, TRT repertuarında yerini almış oldu. Fatsa’lı olarak hangimiz mutlu olmadık ki?

           Bu gecede buraya getirdiğimiz Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarın tarafımızdan davet edilmesi sanatımızı Fatsa’mızda paylaşmamız kimi mutsuz edebilir ki?

Değerli sanat dostlarımız bizleri takip ediniz bizlerden desteklerinizi eksik etmeyiniz. Unutmayalım ki yapılan kültür ve sanat etkinliklerinin artması o ülkenin gelişmişlik seviyesini bir belirtisidir.

Temenni defterimize bir TRT sanatcısı söyle yazmış; ‘’Yapmış olduğunuz sanatsal girişimleriniz sadece Fatsa’da kalmamalı  evrensellikle her ufku keşfedebilir’’ diğer bir TRT müzisyeni ise söyle yazmıştı ‘’ Ekonomik şartları geri plana atarak özveri ile çalışan ve güzel çocuklarımızı geleceğe çok iyi yetiştiren bu sanat merkezine teşekkür ediyorum’’ diye yazmışlardı. Bizler Fatsa ÖZEL SEVGİ kültür ve Sanat Merkezi olarak sanatsal ve kültürel yönde bir şeylere katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Yeterki sanat dostlarımız bizi devamlı desteklesin. Sanat kültür bizim içimizdedir. Tüm yaptıklarımız evrenseldir. Sevgili sanat dostları 28 Haziran 2015  sanat merkezimizin gecesinde buluşmak üzere ‘’ diyerek sözlerini bitirdi.

       

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde