23 Temmuz 2024

Andır kalsın siyanürünüz

  • PDF

Altın arama çalışmaları sırasında 100 dönümlük ormanlık alan, yani on binlerce ağacın tamamen yok edildiği Ordu’nun Fatsa ilçesinde vatandaşların kurdukları direniş çadırındaki eylem 213’üncü güne ulaştı.

Çadırda her gün nöbet tutan vatandaşlar, bir kez daha kansere davet çıkaran siyanürle altın ayrıştırması çalışmalarının durdurulmasını istedi.

Geçen ekim ayında Yukarı Bahçeler köyü Engiz mevkiinde İngiliz StratexInternational’ın yerli ortağı Bahar Madencilik’le kurduğu Altıntepe Madencilik’in bölgedeki şantiyede çalışmalarına karşın halkın direnişi de sürüyor.

Direnişin 213’üncü gününde ‘direniş çadırı‘nın önüne üzerinde ‘Kanserden ölmek istemiyorum. Andır kalsın (uzak dursun) siyanürünüz’ yazan iki tabut yerleştirdi. Vatandaşlar maden sahasının önüne kadar sloganlar atarak yürüyüp basın açıklaması yaptı.

Fatsa ve Ünye Doğa Koruma Platformu Sözcüsü Cevat Atar, madenin burada faaliyete başlaması halinde bölgedeki 16 köyde nüfus kalmayacağını, kalanların ise kansere yakalanacaklarını vurguladı.  Atar, “Buradaki madeni alıp gidecekler. Pisliğini, zehrini bize bırakacaklar. Sadece bizim geleceğimiz değil, 1000 yıl, 10 bin yıl sonraki nesillerin de geleceğini çalıyorlar. Bu duruma asla seyirci kalmayacağız. Bu şirket buradan gidene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”dedi.

Vatandaşlar ‘Siyanüre inat yaşasın hayat’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attıktan sonra eylemi sona erdirdi.

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde