23 Temmuz 2024

FATSA ILICA KAYAKÖY MAHALLESİNDE, FINDIK HASTALIK VE ZARARLILARI İLE FINDIKTA ENTEGRE MÜCADELE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

  • PDF

                 2015 yılı çiftçi eğitim ve yayım programı çerçevesinde ilçemize bağlı Ilıca Kayaköy Mahallesinde ilçe Müdürlüğü mühendisleri Musa UZUN ve Zübeyde ESER tarafından, üreticilerimize fındık hastalık ve zararlıları ve fındıkta entegre mücadele ilgili toplantı düzenlendi.

15.05.2015 tarihinde düzenlenen toplantıda öncelikle fındık kurdu mücadele tarihleri ilan edildikten sonra önemli fındık hastalık ve zararlıları, tanımı zarar şekilleri ve mücadele yöntemleri projeksiyon eşliğinde anlatıldı. Fındık hastalık ve zararlıları ile mücadelede entegre mücadele yöntemine vurgu yapılarak önemi anlatıldı. Entegre mücadelenin fındık ana hastalık ve zararlısı esas alınarak yapılan mücadelede zararlı organizmaların popülasyon dinamikleri ve çevreyle olan ilişkilerini dikkate alarak uygun olan tüm mücadele yöntem ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zararlı organizmaların popülasyon yoğunlukları ekonomik zarar seviyesinin altında tutmayı hedefleyen yöntem olduğu ve kimyasal mücadele yönteminin en son kullanılması gerektiği anlatılmıştır.

              Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya daha sonra bir üretici bahçesinde devam edildi. Bahçede hastalık ve zararlılar tespit edilerek üreticilere gösterildi. Mücadele yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Toplantı sonunda üreticilerimizin toplantı konusu ve diğer tarımsal konulardaki soruları cevaplandırıldı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde