23 Temmuz 2024

FATSA’DA YUNUS EMRE SEMPOZYUMU

  • PDF



Ordu Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda “Yunus Emre Sempozyumu” düzenlendi.
 Sempozyumun Oturum Başkanlığını Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mustafa Doğan Karacoşkun gerçekleştirirken Sempozyuma konuşmacı olarak katılan  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Dr. Orhan Kemal Tavukçu, “Milli Edebiyatın Şafağında Yunus Emre” konusunu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Şevket Topal, “Yunus Emre’nin Şeriat Anlayışına Eleştiriler” konusunu, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hüseyin Akkaya, “Yunus Emre” konusunu, Araştırmacı Şair ve Yazar Mustafa Özçelik’ de “Bir Menkıbe Kahramanı Olarak Yunus Emre” konularını anlattılar.
 Yunus Emre Sempozyumu’na Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcılarımız Fatih Erişmiş ve İbrahim Eroğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım Kültür, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, Kültür Sanat Şube Müdürü Abdullah Özkan, Fatsa Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
  Sempozyumda konuşmacılar genel olarak Millî Türk şiirinde özellikle tasavvuf mecrasının öncülerinden olan, Türk dilini tüm sadelik ve inceliğiyle işleyen Yûnus Emre’nin, sevgiyi dünyevî maksatlardan arındırarak bir yaşam felsefesi haline getirmiş örnek bir şahsiyet olduğunu dile getirdiler.
 Yunus Emre Sempozyumu Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım tarafından konuşmacılara katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde