23 Temmuz 2024

SENDİKALARDAN 'MURSİ'NİN İDAM KARARINA TEPKİ

  • PDF

Ordu'da Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Ordu Şubeleri Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi ve arkadaşları adına çıkarılan idam kararını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. 
Ordu'nun Altınordu ilçesi Düz Mahalle Şadırvan mevkisinde toplanan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube üyeleri Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi ve arkadaşları adına verilen idam kararını protesto etti. Sendika üyeleri 'İnsanlık için sesini yükselt', 'Direnen adam Muhammet Mursi', 'Son nefesime kadar direnişimi sürdüreceğim' pankartları ve 'Zalime Cehennem Mazluma Cennet', 'Katil Sisi' şeklinde attıkları sloganlarla idam kararını protesto etti. Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, 'Mazlum ölür şehit olur, katil ölür it olur' diyerek katillere ve darbecilere 'Hayır' demek için toplandıklarını söyledi.

"DARBECİLERE HAYIR DEMEK İÇİN BURADAYIZ"
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi hakkında verilen idam kararının son derece yanlış olduğunu ifade eden Çelenk, " 'Mazlum ölür şehit olur, katil ölür it olur.' Bunun için katillere, darbecilere, Sisilere ve Esadlara 'Hayır' demek için buradayız. Diyoruz ki artık eski devirler bitti, yüzde 50 oy aldı diye asıldı diyen zihniyetler artık çöpe atıldı. Kimse artık halkın istemediğini başa getiremeyecektir. Kapalı kapılar ardında karanlık emellerine hizmet ederek bir takım ayak oyunları ile gazete manşetleri ile kimse iktidara gelemeyecektir. Artık milletin dediği olacak, Mısır'da da olacak ve katil Sisi mutlaka hesabını verecek, Mursi ise mutlaka kazanan olacaktır. İnanıyoruz ki ölürsek şehit, kalırsak vatanına milletine hizmeti olan bir yiğit oluruz. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve arkadaşlarına sahip çıkmak için buradayız" dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde