23 Temmuz 2024

“ÜLKE EKONOMİSİNİN TEMELİ TARIMDIR”

  • PDF

MHP Ordu Milletvekili Adayı Murat Kaçak, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bütün dünyada ‘Çiftçiler Günü’ olarak kutlandığını dile getiren Murat Kaçak, Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çiftçilerimizin sorunları ve sıkıntıları olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti.

Hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretiminde tarım en temel unsurdur. Dünya üzerinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hiç birisi tarımı göz ardı ederek kalkınmamışlardır. Tarım en önemli sektörler arasında her zaman yerini almıştır. Beslenmemizi sağlayan, bizi aç bırakmayan, bütün zor şartlarda yağmur, çamur demeden çalışan çiftçilerimizin, emekçilerimizin alın terlerine saygı duyulmalı ve gereken önem verilmelidir.

Ne yazık ki ülkemizde çiftçilerimiz alın terlerinin karşılığını alamamaktadır. Siyaset kurumunun son derece yanlış ve eksik tarım politikası nedeniyle çiftçilerimiz mağdur edilmiş, ürünleri tarlalarda 3 kuruşa giderken, pazarda fahiş fiyatları bulmuştur. Çiftçimizin alın teri emeği hiçe sayılmaktadır.


Fındık üreticilerimiz geçen yıl yaşadığı don felaketi nedeniyle bahçelerden boş dönmüş, bu durumun bölge ekonomisine yansıması acı olmuştur. Maalesef  siyaset kurumu çiftçilerimizin mağduriyetine somut bir çözüm üretememiştir.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak çiftçilerimizin, tarımın ülke ekonomisinin temel taşı olduğunu çok iyi biliyor, bu konuya hassasiyetle somut çözümler üreten projelerimizle iktidara yürüyoruz.

Bu vesile ile, tüm çiftçi kardeşlerimizin Çiftçiler gününü kutluyor, Bereketli bir hasat mevsimi diliyorum. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde