23 Temmuz 2024

“HİÇBİR ZAMAN POPÜLİZM YAPMADIK, HER ZAMAN REALİST OLDUK”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan ŞENER, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil KOÇAN, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve parti teşkilatı gazetemizi ziyaret etti.

Ordu Milletvekili İhsan ŞENER gazetemiz sahibi Yavuz Selim ESER ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre ESER’in sorularını cevaplandırarak yerel gündemi değerlendirdi.

ŞENER; “Biz seçimlerde hiçbir zaman popilizm yapmadık .Her zaman realist olduk. Türkiye gerçekleri, Ordu’nun gerçekleri neyi gerektiriyorsa iş ve eylemde onu yaptı” dedi.

Fatsa Limanı üzerine açıklamalarda da bulunan Şener;  “Fatsa için hayırlı olan orta ölçekli gemilerin yanaşabileceği ve turizm amaçlı kullanılabilecek limanıdır” dedi.

Fatsa Devlet Hastanesi’nin yapım sürecini hergün takip ediyorum. Oluşan aksaklıklara hemen müdahale ediyoruz diyen Şener; “ Kasım ayı gibi Fatsa Devlet Hastanesinin yapımını bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“Biz umut ticareti yapamayız”

Bizler milletvekilleri olarak yatırımların gerçekleşmesi için aracı ve ricacı konumundayız şeklinde ifadeler kullanan ŞENER; “2015 seçimlerine gidiyoruz. Ne vaaitiniz var diye sordular. Ben hiçbir vaat yapamam dedim. Niye? Benim bütçem yok ki kardeşim dedim. Ben ricacı bir adamım. Biz yasama organında kanun çıkartıyoruz. Vatandaşın büyük yatırımlar konusunda bizden isteyeceği ne varsa biz zaten onları programlandırıp sunuyoruz. Bakanlara da Ordu’ya Fatsa’ya Ünye’ye Korgan’a vs. şu yatırımı yapalım diye rica ediyoruz. Bizler yatırımların gerçekleşmesi için aracı olarak canla başla çalışırız. Biz umut ticareti yapamayız. Gerçekleştirilen yatırımların takipçisi ve kolaylaştırıcısı oluruz”dedi.

“Görünen gerçeklik 4-1”

Ordu için seçim tahmininde bulunan Şener; “Hedefimiz tabi ki Ordu genelinde %70 oranında oya ulaşmaktır. Fakat benim seçim tahminim %60 civarındadır. %60 + 5 olabilir yada  %60 – 5 olabilir. Milletvekili dağılımı ise görünen gerçeklikte 4 –1 gibi gözüküyor. Biz 5’te 5 yapmak istiyoruz ama bu teveccühü yapacak olan vatandaşlarımızdır” diye konuştu.

Havaalanı Ordu’nun turizmde çehresini değiştirecek en büyük yatırımdır. Şu anda 200 milyona yaklaşık bir öedenek karşılığında deniz dolduruldu. İstimlak ve kamulaştırma yapılsaydı şu anki maliyetin beş katı bir maliyet tablosu çıkacaktı. 400 milyona varmayan bir maliyetle Avrupa’nın ilk denize dolgu havaalanı yapılmış olacak. Ben ilk bileti aldım. Allah Ordu için hayırlı etsin.

“Fatsa Çevre Yolu 2016 programında”

Fatsa Çevre Yolu Projesinin 2016 yılı programına alındığını vurgulayan İhsan ŞENER; “ Ulaştırma Bakanlığı Fatsa çevre yolunu 2016 programına alım sözünü verdiler. Ön çalışmalar yapılıyor. 2016 yılında ihale için gerekli bedel koyulacak. Ünye, Fatsa ve Altınordu çevre yoluyla geçilmiş olacak. Karadeniz’de tabii olarak kıyısını koruyan tek il Ordu olacak. Bu bizim için çok önemli bir noktadır. Çevre yolu da bittiğinde şehiriçi trafiğine takılmadan ulaşım sağlanacak. Fatsa’da çevre yolu Fatsa’nın şehirleşme mantığınıda değiştirecek. Güneye doğru daha planlı bir genişleme olacak. Daha modern bir şehirleşme mantığıyla ilçemiz gelişecek” dedi.

“Kasım ayında bitirmeyi planlıyoruz”

Fatsa Devlet Hastanesinin yapım sürecini günlük olarak takip ediyorum diyen İhsan Şener; “Hastanenin yapım aşamasında en küçük bir aksama olduğunda hemen müdehale ediyoruz. Geçen haftalarda hastane inşaatında hayatını kaybeden bir kardeşimiz oldu. Ona da rahmet diliyoruz. Hastane çok hızlı ilerliyor. Firma verdiği sözü yerine getirmek için gece gündüz çalışıyor. Ekim sonu veya Kasım ayı gibi hastanemizi bitirmeyi planlıyoruz. Tedavi gören arkadaşlarımız konforsuz bir şekilde tedavi oluyorlar. Poliklinikler hastaları biraz daha rahatlattı. Fakat gülü beklemek için dikene su vermek boşa gitmez. Şuan sıkıntı çekiyoruz ama güzel bir netice olacak” dedi.

 “Çalışmalarımız devam edecek”

Ösym’nin gerçekleştirdiği sınavların Fatsa’da yapılması için bütün şartları hazırladık diyen İhsan ŞENER; “Maalesef Ösym’nin Yönetim Kurulu o kadar çok baskı altında kaldı ki bu dönem için sonuç olumsuz oldu. Seçim döneminde ağır baskı altında kalacağız bu dönem yapmayalım dediler. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız yine devam edecek. İnşallah ilerleyen günlerde olumlu sonuç almak üzere çok uğraşacağız” dedi.

“Fatsa için hayırlı olan turizm amaçlı kullanılacak bir limandır”

Fatsa Liman’nın turizm amaçlı kullanılmasının Fatsa ve Ordu için daha hayırlı olacağını vurgulayan İhsan ŞENER; “Limanların ticari hacmine ve fiziki durumuna bakarak daha karlı olan işletme mantığıyla çözüm üretilebilir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz 1. yıl etkinliklerinin anlatıldığı programda bunun doğru olmadığını, Fatsa limanın kapatılacağı ile ilgili bir ifade kullanmadığını sadece hali hazırdaki kendisine devredilmiş olan Ünye Limanının ticari olarak kullanılacağını belirttiğini ifade etti. Fatsada çok ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyelin gözardı edilemeyeceğini söyledik. Burası için ayrılmış bir ödenek var. Hem derinliği hem de genişletilmesi sağlanarak daha büyük gemilerin yanaşması temin edilecek. Ulaştırma bakanlığı tarafından 20 milyon lira bir ödenek ayrıldı. Ne yapılması gerektiği şuanda projelendiriliyor. Daha ticari olarak neresi yararlıysa orayı kullanmak tabi ki mantıklıdır. Fatsa’da çok büyük bir limanın olmasının şahsi olarak bir kirlilik yaratacağını düşünüyorum. Turizm amaçlı bir liman olsa orta ölçekli gemiler yanaşabilir. Esas burası yat limanı türünde, marina gibi turizm amaçlı liman olsa Ordu ve Fatsa için daha iyi olur. Ünye limanı büyük bir limandır. Büyük tonajlı gemiler yaklaşabilir. Büyük ticari gemilerin yanaştığı limanların şehirleri gerçekten çok kirli oluyor. Fatsa limanına orta ölçekli gemiler yanaşır ve burası hem turizm amaçlı kullanılabilir. Hem Fatsa için hem de Ordu için daha hayırlı olan budur. Ayrıca Deniz Bilimleri Fakültesinin çeşitlendirilmesi ile ilgili Rektör bey senato kararıyla teklifi yaptı. Bende YÖK Başkanıyla görüştüm. İki bölüm açılıyor. İnşallah fakültemiz bu bölümlerle birlikte daha cazip bir hale gelecek” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde