23 Temmuz 2024

FATSA’NIN EĞİTİM ÇITASI YÜKSELDİ

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem CİNOĞLU Fatsa’da gerçekleştirilen eğitim yatırımlarını ve Fatsa’nın eğitim çıtasının yükselişi üzerine gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Fatsa, TEOG sınavında ilde dördüncü sıradaydı. Şuan itibariyle ikinci sıraya yükselmiş durumdayız diyerek Fatsa’nın başarısına dikkat çeken Ekrem CİNOĞLU; “Yine YGS sınavında da başarımız çok iyi derecede ve ikinci sıradayız. Fatsa’da eğitimin çıtası gün geçtikçe yükseliyor. Bunlar rakamlara da yansımış durumda. Bu başarının sırrı ise ekip çalışmasıdır. Bu noktada bizim gerek okul müdürleriyle, müdür yardımcılarıyla, öğretmenlerle yaptığımız toplantılar olumlu sonuç doğurmuştur”dedi.

“İlklere imza atıyoruz”

Fatsa’da biz ilkleri başarıyoruz ve ilkleri gerçekleştiriyoruz diyen Cinoğlu;” Bu senenin gözde projelerinden bir tanesi Felsefe ve Edebiyat günleriydi. Önümüzdeki günlerde bunun üçüncüsünü gerçekleştireceğ. Engelliler için müzik akademisi ve engelliler için yaptığımız yüzebilmem için bana elini uzat projeleri de ciddi anlamda ses getirdi. Bunun dışında velilerimiz öykü yazıyor projesinin de ilerleyen günlerde finalini yapacağız. Bu proje de büyük farkındalık yaratmıştı. Elimizden geldiğince koşturmaya çalışıyoruz. Yakın bir zamanda yine biz ilke imza atmaya çalışıyoruz. 13 – 14 Mayıs 2015 tarihinde TÜBİTAK Bilim Fuarını Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi bünyesinde açacağız. Fatsalı öğrencilerin yapmış olduğu otuza yakın proje bu fuarda sergiye çıkacak. Diğer yandan engelliler için engelliler haftasında bir yürüyüş planladık. 1000 kişinin katılacağı bir farkındalık yürüyüşü olacak. Bu yürüyüşte sadece Fatsa değil birçok ilçeden katılım olacak” dedi.

“Eğitim yatırımları hız kazandı”

Fatsa’da eğitim yatırımları ciddi anlamda hız kazanmaya başladı diyerek açıklamalarını sürdüren Cinoğlu; “Bizim şuan itibariyle Fatsa Anadolu İmam hatip Lisesi’nin bünyesinde bir kız yurdu ve 24 derslik bir okul bitmek üzere. Bunları bir dahaki eğitim öğretim yılına açacağız. Bu yaz açılacak kurumlardan bir tanesi ise Dolunay Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinde 12 derslik bir binanın ek yapımı var. Bir diğeri ise Gazi Teknik Anadolu Lisesinin hem atölye hem eğitim binasının yapımı ihaleye çıktı. Bu projeleri 1 sene içerisinde eğitime açmayı planlıyoruz” dedi.

Bizlerin başarılarında emeği geçen başta Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a , Bölge Milletvekilimiz İhsan Şener’e,  İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat Türkkan’a, Fatsa’daki siyasi partilerin değerli büyüklerine ve Fatsa halkına teşekkür ediyoruz. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde