23 Temmuz 2024

Ünye Kirazbeli’nde Hıdırellez Şenliği geçekleştirdi

  • PDF

Kirazbeli Cemevi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği’nde Kenen Şahbudak ve  Deyi Budak deyiş ve türküleri katılımcılar şenlendirdi.

                Şenliğin açılış konuşmasını yapan Dursun Ali Aydın Hıdırellez etkinliklerine uzun süre ara verildiğini ve yıllardan sonra ilk etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Konuşmasında Alevi inancının özelliklerine dikkat çeken Dursun Ali Aydın, birliğin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

                Fatsa’da yapılmak istenen siyanürle altın ayrıştırması işletmeciliğine yönelik tepkilere de yoğun katılım sağlayan yöre insanlara yönelik konuşan İsmet Atar ise, topraklarına sahip çıkacaklarını vurgulayarak, “Burada  geleceğiz yok ediliyor.  Siyanür topraklarımızı zehirleyecek. Şirket yalan söylüyor. Burada tarım arazisi yok diyorlar. Oysa maden sahasının etrafı tamamen tarım arazisi. Mücadele edeceğiz ve ya onları kovacağız ya da biz gideceğiz. Başka yol yok. Toprağımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.

                CHP, ÖDP, YSGP, Emek Partisi, HDP Milletvekili Adayı Güven Atabay ve Fatsa Alevi Kültür Derneği yöneticilerin katıldığı şenlikte yemek dağıtımı da gerçekleştirildi. Haber: Barış ŞEN

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde