23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, ”Bilim Fuarları Öğrencilerin Ufkunu Açacaktır”

  • PDF

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Anadolu Lisesi’nin  3. TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış törenine katıldı.

Ordu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen 3.TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Nuri Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu Anadolu Lisesi  Müdürü Birol Erdoğdu,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

3.TÜBİTAK Bilim Fuarı açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Yapılan bu tür çalışmalar ufkunuzu açacaktır. Öğrencilerimizin bunu ben yaptım diyecekleri bir şeyler olması ve bunun lise yıllarından başlayaraktan devam ettirmeleri çok önemli. Memleketimizin geleceği açısından ücret karşılığı bir yerde çalışacak insandan ziyade bir girişim işi başlatan girişimci ihtiyacımız çok daha fazla. Geçmişte son derece güzel ve teknik donanımlara sahip olan laboratuarlar yoktu.  Ama günümüzde artık son derece güzel okullarımız, içinde öğrencilerimizin deneysel bilime ulaşmaları için güzel imkânlar var. Öğretmenlerimizle beraber hedefleri var.  Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bunlar bizim medar-ı  iftiharımız” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, “Yeterki siz isteyin başarırsınız. Bu çalışmalar gelecek için içinizden bir bilim adamı çıkmasına vesile olacaktır. Çalışmaya devam edin” diyerek, öğrencilerden başarılı olmaları için gayret göstermelerini, asla yılmamalarını istedi ve emeği geçen herkesi kutlayarak, başarılar diledi.

Ordu Anadolu Lisesi  Müdürü Birol Erdoğdu  ise yaptığı konuşmada, ”Bugün Ordu Anadolu Lisesi olarak tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Çünkü aramızda çok saygıdeğer Valimizi okulumuzda görmekten, öğrencilerimiz ve kurumumuz adına onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ordu Anadolu Lisesi olarak  üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz bilim fuarımız öğrencilerimizin 1 yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalardan oluşuyor. 1985 yılından itibaren  hem sosyal, hem kültürel, hem de akademik yönden başarılı olan okulumuz bu senede bu bilim fuarı ve bundan sonraki bilim fuarlarıyla YGS ve LYS sınavlarıyla ülke çapında düzenlenmiş olan bütün etkinliklerdeki yerini alarak Ordu’muza hakkettiği bir şekilde eğitim öğretim kalitesini yükseltebilmek  çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Konuşmaların ardından 3.TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesi Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, stantları gezerek, öğrencilerle sohbet etti ve yaptıkları buluşlarla ilgili bilgiler aldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde