23 Temmuz 2024

Yıldız, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor‏

  • PDF

CHP Parti Meclisi Üyesi, Ordu Milletvekili ve 25. Dönem Ordu Milletvekili Adayı İdris Yıldız, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yaptığı İlçe ziyaretlerinde, örgütlerle seçim çalışmalarını değerlendiren Yıldız, bunun yanı sıra yaptığı, esnaf ve ev ziyaretleriyle CHP’nin projelerini vatandaşlara her yerde anlatmaya devam ediyor.

5 Mayıs Günü Ünye İlçe Örgütüyle birlikte Fatih Mahallesi’ni ziyaret eden Yıldız, burada yaptığı toplantıda şunları ifade etti: “7 Haziran`da iktidar olacağız. Bu yolda, bütün toplumu, gençleri, demokratları, kadınları sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum.  AKP, iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracaktır. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetinin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlar. Bunun için bu kadar telaştalar.

Yıldız konuşmasına söyle devam etti: “11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emeklinin 8 milyonunun aylık geliri 1000 liranın altında. Dedik ki, emeklilere Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Hemen itiraz ettiler, kaynak nerde diye sormaya başladılar. Kendilerine Kaçak Saray yaparken “itibardan tasarruf olmaz” diyenler bize kaynak soruyor. Yani tasarruf emekçiden, halktan ve fakirden olur demeye çalışıyorlar. Bir ülkenin itibarı ülkede yaşayan insanların yaşam standartlarıyla mı ölçülür yoksa birilerinin şatafatı için yapılan harcamalarla mı? Kendilerine gelince kaynak var, vatandaşlara gelince kaynak yok.

Açlık sınırında yaşayan 17 milyon kişi,  yaklaşık 7 milyon işsiz, kural haline gelmiş iş cinayetleri, taşeronlaşma denilen modern kölelik sistemi, atanamayan öğretmenler, engelli yurttaşlarımızın sorunları, kadına karşı şiddet, alıp başını giden yolsuzluk, vatandaşın neredeyse kaderi olmuş yoksulluk demek ki bunlara göre bu ülkenin itibarını sarsmıyor. Bu sorunları çözmediler, CHP İktidarında toplumun her kesimden vatandaşımızın sorunlarını çözecek bir siyasi anlayışı hakim kılacağız.

2002’de, Türkiye nüfusunun %1’i Türkiye’deki bütün servetin %39’una sahipti, 2014’te Türkiye nüfusunun %1’i toplam servetin %54.3’üne sahip oldu. Yani,  refahı bir avuç insanda topladılar. Zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptılar. CHP İktidarında biz refahı tabana yayacağız. Böylece bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bizim projelerimizin maliyeti ortada, kimsenin endişesi olmasın Türkiye, kaynakları itibarıyla bütün sorunlarını çözecek kapasitededir.

Bunun için biz, “Üreten Türkiye” diyoruz çünkü bir ülke üretirse ekonomisi güçlü olur, insanların refah seviyesi yüksek olur. Hükümet tarımı bitirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Gübre ve elektrik pahalı, üreticimize dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Samanı bile ithal eder duruma getirdiler. CHP iktidarında halkın cebi dolacak, parası olacak ki huzur içinde yaşasın. Bunun için, üreten Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bu yüzden, kendiniz, aileniz, çocuklarınız için altı oka basacağınız her mühür, “yaşanacak Türkiye'ye için olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde