23 Temmuz 2024

Ordu, Arap Medyası’nın İlgisini Çekmeye Başladı

  • PDF

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, Ordu’da turizm hareketliliği sağlanarak, Ordu‘nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla başlattığı tanıtım faaliyetleri karşılığını buluyor.

 Ordu, Suudi Arabistan’da Yayınlanan MakkahNews Gazetesi ve Dergisi’nde Yer Aldı

 Ordu’nun doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli Arap medyasının da ilgisini çekmeye başladı. Suudi Arabistanlı işadamı ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un ticari danışmanlarından olan Ahmet Salih Halebi, Suudi Arabistan'da yayınlanan MakkahNews gazetesi ve dergisinde yayınladığı makalesinde Ordu’yu tanıttı.

Makalesinde, Ordu’nun dağları, tepeleri, kıyıları, gölleri ve şelaleleriyle vizyona sahip bir il olduğunu ifade eden Ahmet Salih Halebi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’yu Arap ve diğer turistler için cazibe merkezi haline getirdiğini dile getiriyor.

Ahmet Salih Halebi’nin, MakkahNews gazetesi ve dergisinde yayınlanan makalesi şöyle:

  “Ordu, Fındık ve Güzellik Şehri

O değerli ülkeye yolculuğa çıkmadan önce durdum ve kendi kendime sordum “Niçin bütün seyahatlerim sürekli Marmara denizine ve köklü tarihe, eski medeniyete sahip meşhur İstanbul şehrine olmaktadır?”, “Niçin alışık olduğum dairenin dışına çıkmıyorum?” Bu düşünce zihnimde dolaşıyordu. Fakat gideceğim istikameti, hedefi belirlememiştim. Sonunda Türkiye’nin kuzeyinin tarihine dalmayı tercih ettim. Umuyorum ki kalbe şifa ve göze cazip olanı bulurum. İşte kastettiğim o hedef Ordu şehridir.

“Ordu”nun tarihte önemli bir yeri vardır. Ordu insanlık tarihinin en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Tarihi kaynaklara göre milattan önce 3000 yılından beri Ordu’da insanlar yaşamaktadır.

Ordu’nun birçok ilçe ve köyleri vardır. Tek başına dağları, tepeleri, kıyıları, gölleri ve şelaleleri ile tam bir vizyona sahiptir. Ordu’ya en yakın havaalanı Samsun/Çarşamba’da bulunmaktadır. Ordu’nun Çarşamba’ya uzaklığı 110 km’dir. Trabzon’a uzaklığı ise 160 km’dir. İstanbul’a olan uzaklığı ise yaklaşık 880 km’dir. Trabzon/Uzungöl’e olan uzaklığı yaklaşık 250 km’dir.

Birçok arkadaştan Ordu havaalanının açılışının yakında yapılacağını öğrendim. Bu havaalanı Türkiye’de bir ilk olan ve denizde yapay bir adanın üzerinde yapılan ilk havaalanıdır. Ordu çekici tabi manzarasıyla iftihar etmektedir. Ordu kendine özgü imkanlarından dolayı Karadeniz bölgesinin doğu kıyısında bulunan şanslı turizm şehirlerinden biridir. Plajları bölgede en temiz ve en uzun olan şehirdir. Ayrıca Ordu’nun güzel gölleri, tedavi edici, sağlıklı, tabi sahilleri ve yürüyüş sporu için özel birçok yolları vardır.

Paşaoğlu konağını ve Etnoğrafya müzesini ziyaret etmeden Ordu’dan ayrılmayın. Ayrıca Çambaşı, Keyfalan, Perşembe yaylalarını ve Boztepe’yi görme zevkini yaşamadan da Ordu’dan ayrılmayın.

Ordu’nun meşhur koltuk değneğini ve fındık ağacı üzerine yakarak ve kazıyarak çizilen sanat tablolarından satın alınması tavsiye edilir. Şehir fındık tarımıyla meşhurdur.

Son olarak selam, şükran ve takdir Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nadır. Çünkü o bu bölgeyi Arap ve diğer turistler için cazibe merkezi halinde getirmiştir.”

Tunus’ta Yayınlanan Tunusian9 Gazetesi ve İnternet Sitesi de Ordu’yla İlgili Haber Yayınladı

Ordu’yu tanıtan bir diğer haber de Tunus’ta yayınlanan Tunusian9 gazetesi ve internet sitesinde yer aldı. Haberde, Ordu’nun cazibe, güzellik, medeniyet, asalet,doğallık ve çağdaşlık yönüyle kuzeyin atan kalbi olduğu ifade ediliyor.

Ordu’nun esas itibariyle tabii ve modern çehresiyle de büyüleyici bir şehir olduğu vurgulanan haberde, önümüzdeki günlerde iş adamlarının ve Arap yatırımcıların en büyük toplantılarını Ordu’da yapacakları belirtilmekte.

Tunus’ta yayınlanan Tunusian9 gazetesi ve internet sitesinde yer alan haber ise şöyle;

“Ordu, Arap Yatırımcıları Ağırlayacak

“Ordu” Cazibe, güzellik, medeniyet, asalet, doğallık ve çağdaşlık yönüyle kuzeyin atan kalbi. Büyülü sahillerin ve cezbedici doğanın şehri. Karadenizin doğu sahilleri üzerinde yer alır. Bölgede kumsal ve plajı en temiz ve en uzun olan şehir kabul edilmektedir. Güzel göllere, doğal ve sağlıklı sahillere sahiptir. Antik turizm şehridir. Paşaoğlu Konağı ve Etnoğrafya müzesine sahiptir. Çambaşı, Keyfalan, Perşembe yaylaları ve Boztepe vardır. Yeşillik ve fındık şehridir. Her şey çekici bir güzelliği haykırmaktadır. Ahşap tablo şehridir.

Ordu esas itibariyle tabii ve modern çehresiyle büyüleyici bir şehirdir. Ordu, otelleri ve hizmetleriyle turistlerin ve yatırımcıların ilgi odağı olmuş, konferans ve toplantıların merkezi halinde gelmiştir. Zira önümüzdeki günlerde iş adamlarının ve arap yatırımcıların en büyük toplantıları Ordu’da yapılacaktır.

Bu toplantıya Türk iş adamı “Nurol”, sayın prens “Raşit Al Halife”, Dr. “Musa Abaza”, iş adamı “ Ali Sabri”, Mısır iş adamı “İsam Recep”, Tunus basın mensubu Dr. “Emira Al Ruveygi” ve Mısır basın mensubu sayın “Nahid Semir” katılacaktır.

Toplantı Ordu’da yatırım yollarını güçlendirmeyi ve Ordu Turizm Sektörünü geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca ihracatı destekleyerek ekonomik kalkınma atılımının nasıl olacağı konusu da ele alınacaktır.

Bu toplantının arzu edilen hedefleri gerçekleştirmesini temenni ederek kıymetli katılımcılara üstün başarılar dileriz.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde