23 Temmuz 2024

FATSA MÜFTÜLÜĞÜ KUR’AN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLEDİ.

  • PDF

Fatsa Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kurslarımızda Kur'an-ı Kerim dersiyle birlikte itikat, ibadet, ahlak ve siyer dersleri de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen eğitim-öğretim programları kapsamında okutulmaktadır.

Bu sebeple Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi Temel Dini Bilgileri öğrenmeye teşvik etmek, hafızlık eğitimi yapılan kurslarda Dini Bilgiler dersinin işlevselliğini artırmak ve İhtiyaç Odaklı Kur'an kurslarımızın tanıtımını yapmak amacıyla "Dini Bilgiler Yarışması” yapıldı.

29.04.2015 tarihinde yapılan yarışmaya 6 Kur’an kursundan her grupta üç kişi olmak üzere 6 grup katıldı. Fatsa müftülüğü konferans salonunda yapılan yarışmada jüri üyesi olarak İlçe müftüsü Hüseyin CAN, Şube müdürü Mehmet AKYÜREK, ve İlçemiz uzman vaizi Adem VERİM görev aldılar. Yarışma bayan öğrenciler arasında yapıldı.

Müftü CAN : “Bu tür yarışmaları zaman zaman yapmayı planlıyoruz. Sizleri değerlendirme noktasında bizlere bir ipucu veren bu yarışmalar ve sınavlara katılan ve cesaret gösteren bütün öğrencilerimiz bizler için çok değerlidir. Özellikle ihtiyaç odaklı açılan kurslarımızdaki istek ve başarı beni çok mutlu etti. Demek ki gerçekten ihtiyaç vardı ki biz o kursları açmışız ve bugün o ihtiyaç odaklı kurslar yatılı kurslarımızla yarışıyorlar, onları canı gönülden tebrik ediyorum “dedi.

Yarışma sonunda sorulan soruların tamamına doğru cevap vererek birinciliği elde eden kursumuz, Kurtuluş mahallesi merkez Kur’an Kursu öğrencileri oldu.

Ardından sırasıyla

2.Müftülük sitesi Kur’an Kursu

3.Gülizar Kız Kur’an Kursu

4.Ravza Kız Kur’an Kursu

5.Fatih Kur’an Kursu

6.Şerefiye mahallesi D grubu İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu

Derece elde ettiler. Yarışma sonunda öğrenci ve öğretmenlerine Kur’an Yolu Tefsiri ve Mealli Kur’an–ı Kerim hediye edildi. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde