23 Temmuz 2024

BEYCELİ’DE KUTLU DOĞUM HAFTASINA ÖZEL PROGRAM DÜZENLENDİ

  • PDF

Beyceli de kutlu doğum haftasına özel program düzenlendi. Beyceli merkez camii yanında düzenlenen program, Fatsa Sahil Camii Müezzin Kayyımı Ahmet ÖZAY‘ın Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Ardından Beyceli muhtarı Selami DURGUN selamlama konuşması yaparak çevre mahallelerden gelen misafirlere ve destek verenlere teşekkür etti. Mahallesinde böyle güzel programlar yapılmasından memnuniyet duyduğunu ve bu tür programların devamının sağlanacağını ifade etti.

Beyceli mahallesinde 32 yıl görev yapmış olan ve şu an Küçükkoç mahallesinde görevine devam eden Mustafa KEPELİ “40 yaşındasın” isimli nât okudu.

Proğram Fatsa Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunun sunmuş olduğu ilahiler, semazen gösterileri ve Tasavvuf Musikisiyle devam etti.

Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin CAN “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temalı konuşmasını yaparak misafirlere şöyle seslendi; “Diyanet İşleri Başkanlığımız Hz. Peygamber(s.a.s.) inanmaktan anlamaya kutlu Doğum haftasını Programlarımızı 1989 yılından itibaren kutlamaktayız. Bu yıl peygamberimizin doğumunun 1444. Yılını anmaktayız.21. Yüzyılda bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir şekilde geliştiğini görüyoruz. Aynı apartmanlarda oturan insanlar birbirlerini tanımadan hatta birbirlerine selam vermeden yıllarca yaşamaktadırlar. Anneler babalar, kapı dışarı atılarak Dar’ulAcezelere terkedilmekte. Tüm insanlığın Hz. Adem ve Havva’nın çocukları olduklarını Mezhebin ve meşrebin din olmadığını, Allah’ın gönderdiği dinin İslam olduğunu unutmuşlar veya görmezden gelmişlerdir. Böylece düşmanlıklar hep gündemde tutulmuş; tefrikalar, bölünmeler başlamış, ve bölük pörçük bir İslam alemi!!! Sonunda Suriye’de, Irakta ta, yemende olduğu gibi karşılıklı tekbirler acımasızca, hunharca, alçakça kadın erkek demeden, günahkâr masum ayrımı yapmadan, yaşlı çocuk gözetmeden ölüm saçmaya, yüz binlerin canına kıymaya devam etmektedirler. Çünkü bunlar gözleri dönmüş, parçalayıp öldürmede sırtlanları geçmiş, kudurmuş biçarelerdir” diye konuştu.

Program çeşitli etkinlikler ile devam etti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde