23 Temmuz 2024

Cinoğlu Eğitim yatırımlarını anlattı

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, eğitim yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimle ilgili birçok yatırımın yapıldığını ve devam etmekte olan projelerin de olduğunu belirten Müdür Cinoğlu, “Fatsa’daki İmam Hatip Lisesi’nin 24 derslikli ek binasının bitimine az kaldı. Ayrıca binanın yan tarafına 200 kişilik kız yurdu yapılıyor. Önümüzdeki yıl eğitim öğretime hazır olacak” dedi.
Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için de ek bina yapılarak önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlanacağını belirten Müdür Cinoğlu, “Bu okulumuza da 12 derslikli bir ek bina yapıyoruz. Fatsa’da eğitim yatırımları da gerçekleşti. Hacer Yücel Ana Okulu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Yurdu ve Fatsa Mesleki ve Teknik Lisemizin on kişilik kız öğrenci yurdu açıldı. 28 Nisan tarihinde ihalesi gerçekleşen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin derslik ve atölye binası ihaleye çıktı. Ayrıca 24 derslikli bir okulumuzun da önümüzdeki ay yapımı başlayacak" diye konuştu. 
Müdür Cinoğlu şunları söyledi: “Fatsa’da 694 derslik ve 22 bin öğrencimiz mevcuttur. Derslik başına 31 öğrenci düşüyor. Biz bu sayıyı yeni yapılacak olan yatırımlar neticesinde daha az sayıya düşüreceğiz. Eğitim- öğretimde tam olarak rahatlayabilmemiz için yedi adet binaya ihtiyacımız var ancak acil olarak 4 binaya ihtiyacımız var. Tekli eğitime geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dershanelerin kapatılma süreci ile birlikte bazı dershaneler temel lise yeterliliği almak için bakanlığa başvurdular. Yeterliliği taşıyan dershanelerimiz öğrenci kaydı alacaklar. İlçemizde temel lise onayını almak isteyen dershanelerimiz var. Tekli eğitime geçme konusunda ortaokul ve ilkokul bölümünde sorunlarımız var. Şu an lise öğrencilerimiz tekli eğitim sürdürüyorlar.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde