23 Temmuz 2024

AYDIN BOSTANCIOĞLU SKANDAL BELGELERİ ORTAYA KOYDU

  • PDF

FATSA ESNAFININ MAĞDUR EDİLDİĞİNİ İSPAT ETTİ

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Aydın BOSTANCIOĞLU “Kredi kullanan esnaftan yapılan kesintinin yasal kesinti oranından yapılmadığını söylerek; Fatsa esnafı mağdur edilmiştir” dedi.

Yapılan kesintinin fahiş fiyatlarda gerçekleştiğini belgeleriyle ortaya koyan BOSTANCIOĞLU, seçildiğimiz takdirde esnaftan kesilen bu fazla paraları geri ödeyeceklerini ifade etti.

“Fatsa esnafının vicdanına sunuyorum”

Bostancıoğlu gazetemize özel yaptığı açıklamada; “Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından kullandırılan 150.000 TL’lik krediden kesilen paranın tutarı 12.850 TL iken; bölgemizdeki başka bir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından aynı kredi ve aynı taksit imkanıyla kullandırılan 150.000 TL’lik krediden kesilen paranın tutarı 6.850 TL’dir. Fatsa’da 150 bin TL kredi kullanan esnaftan 6 bin TL fazla kesinti yapılmıştır. Rakamsal olarak  kullanılan aynı kredilerden farklı kesintilerin yapıldığının belgelerini genel kurul günü üyelerimize anlatacağız. Mevcut yönetim genelgeye uymayarak kredi kullanan Fatsalı esnaftan fahiş rakamlarda kesintiler yapmıştır. Bu durumu belgeleriyle ispat etmiş bulunuyorum. Ben bu haksızlığı Fatsa esnafının vicdanına sunuyorum” dedi.

“Mevcut yönetim esnafı korumamıştır”

Ordu bölgesinde 20 bin esnafın başkanı olduğunu ve esnafın sorunlarını çok iyi bildiğini vurgulayan Bostancıoğlu; “Küçük ve orta ölçekli esnafı korumak bizim görevimizdir. Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin mevcut yönetimi hiçbir şekilde esnafı korumamıştır. Fatsa esnafından genelgenin öngördüğü kesinti oranının üzerinde bir kesinti yaparak esnafın aldığı krediden yasal olmayan kesintiler yapmışlardır” diye konuştu.

“Kesintiler yasal orana dayalı yapılmamıştır”

Biz esnafı ayakta tutmak için Ordu’da ve Ankara’da sorunları hükümete iletmek adına canla başla çalışıyoruz diyen Bostancıoğlu; “Fatsa Esnaf ve Kefalet Kooperatifi bu genelgeye ve kanunlara uymayarak Fatsa esnafını mağdur etmiştir.  Kooperatifin kasasına haksız kazanç sokmuşlardır. Bu kesintiler belirli bir oran bazında yapılması gerekirken;  Fatsa Esnaf ve Kefalet Kooparatifi bu oranlara uymayarak esnafın kredisinden kat kat fazla kesinti yapmıştır” dedi.

“Fazla kesilen paraları geri ödeyeceğiz”

26 Nisan 2015 pazar günü yapılacak olan seçimi kazanarak yönetime geldiğimiz takdirde fazladan kesilen paraları kredi kullanan esnafa geri ödeyeceğiz diyerek müjde veren Bostancıoğlu; “Biz esnafı mağdur edemeyiz. Biz esnafı esdirmeyeceğiz. Biz esnafı ayakta tutmalıyız. Mevcut Başkan Ayhan BAŞ Madeni Eşyalar Odası Başkanıdır ve kendi üyelerini de bu şekilde mağdur etmiştir. Bizde bu mağduriyetin giderilmesi için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız. Buradan gazeteniz aracılığıyla söylüyorum. Seçimi kazandığımız takdirde bu fazla kesintileri esnafa geri ödeyeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: Çarşamba, 22 Nisan 2015 06:44

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde