23 Temmuz 2024

KARADENİZE HIZLI TREN GELMELİ

  • PDF

Demokrat Parti eski Genel  İdare kurulu üyesi ve eski Milletvekili adayı Süha Topaloğlu sorularımız üzerine gündemi değerlendirerek bir takım açıklamalarda bulundu.

Bölgemiz ve ilçemize kazandırılması gereken projeleri gazetemizi ziyareti sırasında gündeme getiren Topaloğlu “Kamu kaynaklarının bölgemiz ve ilimiz dahilinde adil kullanılmasından yanayım” dedi.

AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Numan Kurtulmuş’un Ordu için bir şans olduğunu söyleyen Topaloğlu, ilimize yapılacak büyük çaplı yatırım ve hizmetlerinin gelişini kolaylaştırabilecek güçtedir dedi.

AK Parti ve CHP listelerinde Fatsalı bir adayın olmamasını yorumlayan Süha Topaloğlu Fatsalı siyasetçiler ve Fatsalı seçmenlerin bu konuya ciddi bir şekilde kafa yormaları gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde Karadeniz bölgesine muhakkak hızlı trenin kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Topaloğlu, “6 Haziran’da Konya Tarım Fuarına gittim. Ankara’dan sabah 6.45’de yüksek hızlı trene bindim. 8,25’de Konya’daydım. Hayatımın en rahat, en hızlı, en konforlu yolculuğunu yaptım. 1 saat 40 dakikada Konya’daydık. Bütün samimiyetimle söylüyorum uçak yolculuğundan daha konforlu idi.

Ama üzüldüm.

Bölgemizde yine yok dedim. Bizim insanlarımız neden böyle güzelliklerden istifade edemiyor diye düşündüm. Samsun – Ankara hızlı trenle 2 saat. Bu hizmeti yeni dönemde vekillerimizden bekliyoruz.

Aynı şekilde doğalgazı Türkiye’nin neredeyse tamamı kullanıyor. Biz Enerji Bakanı çıkarmamıza rağmen hala kullanamıyoruz.

Fatsa içinde yeni dönemde yeni seçilecek vekillerimizden ve kurulacak müstakbel hükümetlerimizden

Fatsa çevre yolunun acilen hayata geçirilmesi,

Fatsa limanının büyütülmesini,

Fatsa’yı İç Anadolu ile birleştiren Fatsa – Niksar – Kumru, Fatsa – Aybastı – Reşadiye yollarının hayata geçmesini,

Ordu da Tıp ve Diş Hekimliği, Ziraat Fakülteleri, Ünye’de İdari Bilimler Fakültesinde yapılaşma mevcut. Fatsa’nın da mühendislik Fakültelerinin merkezi olmasını arzu ediyorum. Veya daha işlevsel tercih edilen Fakültelerin açılmasını istiyoruz.

Organize Sanayi Bölgesinin ikinci kısmının biran önce gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bizim çocukluğumuzda bile yolcu vapurları varken, 2015 Türkiye’sinde Karadeniz’in yolcu ve yük taşımacılığında yeteri kadar kullanılmadığını eksiklik olarak görüyorum.

Milletvekili listelerini yorumlayacak olursak, tabiki İhsan Şener bizim için bir şans. Fatsa meselelerinin takipçisi olacağından şüphemiz yok. Yine 5. Sıra adayı Şakir Çoban bölge insanımız, bizim zenginliğimiz ama neden Fatsalı birisi yıllardır yok. O da bizim eksikliğimiz.

Aynı durum CHP’de de söz konusu. Seyit Torun Bey’i bölge insanı seviyor. Ama 5 adayda Altınordu ilçesi havzasından. Bir yerlerde bir eksiklik olduğu ortada. İyiki Murat Kaçak MHP’de ikinci sıra adayı. Yoksa Fatsa’nın esamesi okunmayacaktı” dedi. Ve bütün adaylara başarılar diliyorum, milletin vekili olmalarını diliyorum, milletin avukatları olmalarını diliyorum. Bizler aktif siyaset yapmıyoruz, Fatsa ve bölgemiz için elimizden gelen her şeyde bölge insanımızın yanındayız. Ve yatırımların destekçisiyiz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde