23 Temmuz 2024

TUNÇEK İNŞAAT BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

  • PDF

Akıllı su sayaçları diye bilinen ön ödemeli sayaçlar Fatsalılarla buluştu.

Tunçek İnşaatın başlattığı bu hizmet vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Oldukça kullanışlı ve avantajlı olan akıllı su sayaçlarına rağbet her geçen gün artarken; Tunçek İnşaat yetkilileri bir ilke daha imza atmanın gururu içerisinde olduklarını ifade etti.

Akıllı su sayaçlarının kullanımı ve faydaları ile ilgili gazetemiz aracıyla bilgilendirmelerde bulunan Tunçek İnşaat sahipleri Mehmet Ali ÇEKİCİ ve Bahri TUNÇ bu uygulamadan tüm Fatsa’nın faydalanması gerektiğini belirttiler.

Akıllı sayaca geçmenin oldukça kolay olduğunu söyleyen Mehmet Ali Çekici; “Halk arasında akıllı su sayaçları diye de geçen (ön ödemeli su sayaçları) Fatsa halkımızın hizmetine, Fatsa ‘da TUNÇEK İNŞAAT olarak Elektromed Akıllı su sayacı yetkili bayii ve yetkili servisliğini alan firmamız tarafından hizmete sunulmaya başlanılmıştır. Akıllı sayaca geçmek isteyen müşterilerimiz bizlere yani Tunçek İnşaat ‘ a gelip akıllı sayacını ve kartını alıp  daha sonra OSKİ’ ye giderek bu sisteme dakikalar içerisinde geçebilirler” dedi.

“Akıllı sayaçların müşterilerimize getirdiği birçok fayda vardır”

OSKİ sözleşme dahilinde olan Akıllı su sayaçları kartlı olarak kullanılan bir sistemdir diyen Mehmet Ali Çekici; “Akıllı sayaçların müşterilerimize getirdiği birçok fayda vardır. Öncelikle eski aboneler yatırdıkları güvence bedelini geri alırlar. Yeni aboneler ise güvence bedelini yatırmadan abone olurlar. Ön ödemeli sistem olduğundan dolayı faturalarımıza yansıyan okuma bedelini ödememiş olurlar. Suda belirli kullanımı aştıktan sonra katlanan su fiyatlarından akıllı su sayacı kullananlar etkilenmezler yani suda kademe durumundan kurtulmuş olurlar. Ödenmeyen ya da unutulmuş faturalardan dolayı gelen faiz veya sayaç açma kapama bedeli ile de uğraşmamış olurlar. Basit bir örnek verecek olursak yazın tatildesiniz su faturası yazıldı mı, ödendi mi, suyum kapandı mı derdiniz olmayacak. Kiracısı olanlar için de bu sistem çok uygundur. Ön ödemeli sistem olduğundan borç bırakma durumu ortadan kalkar ve iki tarafında başı ağrımamış olur. Ayrıca bu sistemde abonelerin yüklediği kredi bitene kadar su fiyatlarında zam olursa bundan etkilenmezler.

“Satın Aldıkları Ton Kadar Kullanım”

Bu sistem abonelere satın aldıkları ton kadar kullanım hakkı verir diyen Mehmet Ali Çekici; “Aboneler istedikleri zaman istedikleri kadar kredi satın alabilirler. Sistem tamamıyla güvenli ve sağlamdır. Sayaçlar LCD ekran aracılığıyla abonelere kullanım ve bilgi mesajı aktarır bu nedenle kullanımı kolaydır. Her sayacın kendine tanımlı kartı vardır ve bu kartlar başka sayaçlarda kullanılmazlar. Kartın sayacın üstünde olmasına gerek yoktur yükleme tamamlandığında kartını alır. Akıllı sayacın kartı kaybolduğunda iptal ettirilip yerine yeni kart tanımlanır. Kaybolan kart sistemden silinir kullanılamaz hale gelir. Sayaçların ekranından tüketim miktarları, kalan kredi, en son kredi yükleme tarihi, pil durumu gibi bilgilere ulaşılabilir. Akıllı sayaçlar kaçak kullanıma izin vermez, dışarıdan müdahale olursa kendini kapatır. Akıllı sayaç, abonenin satın aldığı su kredisi bitmeden önce uyarır. Abonenin kredisi bitse bile yedek krediden suyu kullanmaya devam eder ve ansızın su kesilme durumu olmaz. Yeni kredi yüklediğinde kullanılan yedek kredi yüklenen miktardan düşülür. Elektronik sayaçlarda en çok merak edilen konulardan biri de pilidir. Pili 10 yıl ömürlüdür bitmeden önce pil zayıf uyarısını verir. Bu uyarıdan sonra yetkili servis aranarak pil değişimi yaptırılır ve kullanıma devam edilir” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde