23 Temmuz 2024

Fatsa Merkez Ortaokulu Öğrencileri Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

  • PDF

Fatsa Merkez Ortaokulu öğrencileri, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) kutlu doğumunun 1444. yıldönümünü düzenledikleri programla kutladılar.

 

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayındaki düzenlenen Kutlu Doğum programına; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem CİNOĞLU, Çatalpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim KINA, Şube Müdürümüz Ramazan AKYOL, Çatalpınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet ERKUVUM, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Merkez Ortaokulu tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası Programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

 

Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yapan Merkez Ortaokulu Müdürü Şinasi KARATAŞ, sözlerine kutlu doğum haftası münasebetiyle hazırlamış olduğumuz hepiniz hoş geldiniz diyerek başlayarak “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) yıldönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisin ve en güzelini, O rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi” şeklinde konuştu.

 

Okul Müdürü Şinasi KARATAŞ, “İşte bu yıl da, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) kutlu doğumunun 1444. yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Merkez Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlu doğum haftası programına katılımın kendisini mutlu ettiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem CİNOĞLU, Bugün Peygamber Efendimizin doğumunun 1444. Yıldönümü. Peygamber Efendimizi kelimelerle anlatmak mümkün değil. O’na yakışan bir ümmet olma, O’na yakışan bir nesil olmak için çaba sarf ediyoruz. Bunun uğraşısı ve gayreti içerisindeyiz. Amacımız Peygamber Efendimizin yolundan giden, Kuran-ı iyi anlayan ve bunu çağa iyi söyleyen ve söyletebilen bir gençlik yetiştirmek. Bütün çabamız bunun içindir. Çocuklarımız kutlu doğum haftası dolayısıyla çok güzel program hazırlamışlar. Programın hazırlanmasında emeği geçen Merkez Ortaokulu yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Konuşmaların ardından devam eden programda Merkez ortaokulu öğrencileri tarafından “Eğer Bir Gün Peygamberimiz Ziyaretime Gelse” adlı şiir, “Peygamber Sevgisi” adlı piyes, ilahiler ve dualar okundu, Sema Gösterisi, Tiyatro, Veda Hutbesi Oratoryosu ve Kutlu Doğum Haftası ile ilgili slaytların sunumu yapıldı.

 

Merkez Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlu doğum haftası programı izleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlendi.

 

Merkez Ortaokulu Müdürlüğünün, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okul öğrencileri arasında düzenlediği “Hz. Muhammed’in Hayatı” konulu bilgi yarışması ile “En Sevgiliye Mektup” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem CİNOĞLU, Çatalpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim KINA, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ramazan AKYOL ve Çatalpınar Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet ERKUVUM tarafından verildi.

 

Merkez Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı kutlu doğum haftası kutlama programı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde