23 Temmuz 2024

“Göç etmek zorunda kalınacak”

  • PDF

Perşembe ilçesinde Sakarat tepesi ve çevresinde Rüzgar Enerjisi Santralleri kurulmak isteniyor.

            Perşembe’de Anaç, İstanbulboğazı, Ortatepe, Şenyurt gibi mahalleleri yakından etkileyecek olan RES’ler hakkında halkın talebi üzerine bilgilendirme toplantıları gerçekleştiren Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri RES’in etkileri hakkında bilgi verdiler.

            Şenyurt ve Anaç-Ortatepe’de yapılan toplantılarda konuşan platform üyeleri Gül Ersan ve Coşkun Özbucak yaptıkları konuşmalerda RES'lerin tarıma, insan sağlığına ve biyo çeşitliliğe verdiği zararlar hakkında bilgi verdiler ve şunları söylediler. “Tarıma ve sağlığa yönelik zararlar iyi bilinmelidir. RES’lerin doğaya ve insan sağlığına zararları yoktur, deyip kestirip atmamak gerekiyor. RES’ler yerleşim yerlerine yakın olmamalıdır. En az 2-3 km uzakta olmalı. Ancak görülüyor ki, RES’ler evlerle iç içe. RES’ler için geniş arazilere gereksinim var. Karadeniz’de zaten arazi sıkıntısı çekiliyor. Geçmişimizin olduğu bu topraklardan göç etmek zorunda kalınacak.”

            Toplantılarda sorulara da yanıtlar verildi. Anaç Mahallesi’nde rüzgar ölçüm kulesine de dikkat çeken platform üyeleri, amaçlarının gelecekte yaşanacakları anlatmak olduğunu, kararı halkın vereceğini vurgulayarak hukuksal ve bilgilendirme konusunda destek olabileceklerini söylediler.

Haber: Özkan YILMAZ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde