23 Temmuz 2024

ANLAYAN 1 YILI 2 SAATE SIĞDIRDI YAPILACAK İLK PROJEYİ AÇIKLADI

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN, 1 yıl değil 5 yıl görev aldıklarını vurgulayarak Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan projeleri teker teker anlattı.

Kamuoyundaki yanlış algıları yıkmak istediklerinide dile getiren ANLAYAN, “kamuoyu büyükşehirin nimetlerini bu yıl daha iyi anlayacaktır” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa basını ile bir araya gelerek Fatsa Belediyesinin son bir yıl içerisindeki faaliyetlerini değerlendirdi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Fatsa’ya kazandırılacak olan yatırımları açıkladı.

İlk yapılacak projenin Fatsa Belediyesi Himzet Binası Projesi olduğunu ifade eden ANLAYAN; 2 ay içerisinde ihaleye çıkacaklarını ve  Ağustos ayında proje temelinin atılarak yapımına start verileceğini açıkladı.

Alt katının otopark olacağını ve projenin 12 işyeri ve 12 ofis’ten oluşacağını söyleyen ANLAYAN,” Amacımız bu dükkanları ve ofisleri satışa çıkartıp; satışlardan elde edilecek  gelirlerle belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan projeyi kendine yaptırmakdır“ dedi.

Büyükşehir olmamızın ardından 1 yıl geçtiğini ve kamuoyundaki yanlış algıları kırmak istediklerini vurgulayan Başkan ANLAYAN, Büyükşehirin nimetlerini bu yıl daha iyi anlayacaklarını ve bundan sonraki süreçte ilçemize çok güzel projeler kazandırılacağını söyledi.

Kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğinide kaydeden ANLAYAN;            “30 Mart seçimleri sonrası belediyemizin bir takım sıkıntıları olmuştur fakat bu sıkıntılarımızı an itibari ile bertaraf etmiş durumdayız. Seçim sonrası 2 ay maaş ödemekte gecikmiş olabiliriz fakat şu an gelinen noktada hem maaşlarımızı hemde kredi borçlarımızı rahatlıkla ödüyoruz” diye konuştu.

Mülk satışlarından yaklaşık 6 trilyon gelir elde edildiğini de sözlerine ekleyen ANLAYAN, “Bu kervanı yürütmek adına satılabilir mülk satışlarımız devam edecektir. Kamunun ortak kullandığı mülkleri satacağımız kimsenin aklına gelmesin. Bir Kültür Sarayının, bir Spor Kompleksinin satılması mümkün değildir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ’a her fırsatta teşekkürlerini ileten Hüseyin ANLAYAN; “ Vatandaşlarımız bizlere güvenmeye devam etsinler. Bu trenin durma şansı yoktur. 2015 yılı geçen yıla göre çok daha rahat geçecektir. Birçok projenin yapılması adına sayın başkanımız Enver YILMAZ’a bunları anlattık ve teklif ettik, Enver Beyde projelerin yapılması konusunda sağolsun bizleri kırmadı. Bizlerin seçim öncesi taaahüt ettiği yatırımların 5 kat fazlası büyükşehir belediyemizin öncülüğünde Fatsa’ya kazandırılacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi başkanlığının 2015 yılı yatırım programında Fatsa ilçesine yapılacak yol yatırımı ile ilgili bilgiler veren Anlayan, “Yol genişletme çalışması için 560.000.00 TL, berkitme yol çakılama için 1.400.000.00 TL, tek kat sathi kaplama asfalt yol 1.500.000.00 TL, 2.kat sathi kaplama asfalt yol için 300.000.00 TL, hendek açma için 250.000.00 TL, reglaj(mevcut yolun iyileştirilmesi) için 400.000.00 TL, sıcak asfalt yol yapımı için(kendi imkânları ile) 2.000.000.00 TL, sıcak asfalt yol yapımı (ihale ile) 14.000.000.00 TL, beton yol yapımı 750.000.00 TL, taş duvar için 1.000.000.00 TL olmak üzere toplam 22.150.000.00 TL yatırım gerçekleşecek” dedi.

Fatsa için planlanan yatırımlar ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Hüseyin Anlayan, sanayi ve turizm alanında bir çok çalışmayada Büyükşehir Belediyesinin imza atacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

Galericiler ve Toptancılar Sitesi

Galericileri ve toptancıları şehir dışına çıkarmak için bir proje hazırladık. Ordu Büyükşehir Belediyesi Küçük Sanayinin yan tarafındaki hazine arazine Galericileri ve Toptancılar sitesini yapacak. Şuanda burayla ilgili resmi çalışmalar başladı. Şuan Fatsa’daki galericileri ve toptancıları baz alarak oluşturduk. İhtiyaç halinde proje ilerleyen yıllarda büyütülebilecek. Buranın yapılmasıyla galericiler ve toptancılar bir kimliğe kavuşmuş olacak ve projenin yapılacağı alandaki sazlık ve bataklık kuruyacak.

Huzur Evi Projesi

Sosyal ve iyi bir niyet projesi olduğu için Huzur Evi projesini %80’nı bitirmek taahhüdüyle yapmaya başladık. Bakanlık bizlere projenin kabasını yapmamızı istedi ve geri kalanı ‘ben yaparım’ dedim. Bizde projeye başladık. Yalnız süreç farklı gelişti ve bir süre bu projeye devam edemedik. Şuanda bu projeyi Ordu Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak ve masrafını bakanlıktan alacak. Bu şekilde de bu sorunumuzu çözmüş olduk. Bu projemizde en kısa sürede bitirilecektir.

Katlı Otopark ve Pazar Yeri

Sakarya Ortaokulunu karşısındaki alana kapalı pazar yeri ve katlı otopark yapacağız. Bu projemiz 3 katlı olacak ve 2 katı otoparka 1 katıysa kapalı Pazar yerine ayrılacak. 3,5 dönüm üzerinden 10 dönüm kazanacağız ve bu alana 500 araç park edilebilecek. Çok estetik bir proje hazırladık ve şehrin kimliğine ayrı bir güzellik katacak. Bu projede Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Çerkezler Tepesine Park                            

İlçemizin Dolunay Mah. Çerkezler Tepesi mevkiinde bulunan ve mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan toplam 97.685 m² yüz ölçümlü ve 83.40 m yüksekliğe sahip olan alanda proje çalışması yapacağız. Burada kır kahvesi, yürüyüş yolları ve ahşap kamelyalar yapılacak. Burayı da Ordu Büyükşehir Belediyemiz yapacak. İlerleyen dönemlerde buraya iki ayaklı teleferikte yapılabilir. Çünkü buranın manzarası çok güzel.

Bolaman Irmağı Projesi

Fatsa Bolaman mevkii, Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi karşısında bulunan çalışma alanının mülkiyeti hazineye aittir. Irmağın kıyı uzunluğu bir tarafı 900m uzunluğunda olup; 2 taraflı düzenleme yapılmaktadır. Toplam kıyı uzunluğu ise 1800 metredir. Bu projeyi DSİ’ye biz yaptırıyoruz. Dere ıslah edildikten sonra bu alanda peyzaj düzenlemesi yapacağız ve burada Elekçi Irmağına benzer bir proje oluşturulacak. Şuanda buranın projesi Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. 2 ay içinde ihaleye çıkacağımızı düşünüyorum ve burası yazın inşallah bitmiş olacak.

Bolaman Park ve Seyir Tepesi

Fatsa-Samsun Karayolu üzerinde, Bolaman mevkiinde bulunan mülkiyeti hazineye ait olan alanda güzel bir proje hazırladık. Toplam 29.000 m²’lik alanda çevre düzenlemesi yapacağız. Bolaman daha modern bir görünüme bu proje sayesinde kavuşmuş olacak. Ayrıca Bolaman Mahallemiz sınırları içinde yer alan Akise tepesinde bir seyir tepesi oluşturacağız. Burası mesire alanı olarak oluşturulacak ve eşsiz manzara eşliğinde vatandaşlar güzel bir gün geçirecek.

Turizm ve Estetik Şehir Projeleri

Fatsa İskelesi ve Fatsa Kurtuluş Mah. Balıkçı Barınağı arasında kalan sahil parkımızı yeniden dekore edeceğiz. Jandarmanın arkasında kalan yeşil alanı da istimlak ederek düzenlemeyi düşünüyoruz. Ayrıca Gaga Gölü ve Cıngırt Kayasının turizme kazandırılması için girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Estetik Şehir projesi kapsamında sahildeki binaları boyayacağız ve şehir çok güzel görünecek. Kapalı Pazar Yeri projesini ilçemiz Sakarya Mahallesi Yunus Emre Köprüsü mevkiinde bulunan imarlı alandaki yere yapacağız. Pazar yeri hava şartlarına göre açılıp kapanabilir olacak ve içine 300 adet tezgah sığdırılacak.

Hayvan Barınağı Projesi

İlçemizde yaşayan insanlar başıboş hayvanlar yüzünden saldırı ve hastalık tehdidi altındadır. Ayrıca bazı çocuklar ailelerinden gizli olarak bu başıboş ve sağlıksız hayvanları beslemektedirler. Bu sorunla alakalı gerek vatandaşlar gerekse yazılı ve görsel basından olumsuz eleştiriler almaktayız. Bu nedenle ivedi olarak bir hayvan barınağı ve bakım evine ihtiyaç duyulmuştur. Bu yüzden şehrimize hayvan barınağı projesi kazandırılacaktır. Bizler binlerce köpeği bu zamana kadar kısırlaştırdık yalnız başka yerlerden ilçemize bu köpekler getirilmektedir. Ayrıca, organize sanayinin büyümesinin önündeki sorun olan su kuyularını çözüme kavuşturarak OSB’yi büyüteceğiz

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde